• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Katastrofa Partizana u Moskvi!

Poslije tri godine rezultata za svako poštovanje, došao je red da crno-bijeli ponovo dožive i jedan debakl u Evroligi.

 EL: Katastrofa Partizana u Moskvi!  Izvor: MONDO

Prvak Evrope, moskovski CSKA, savladao je sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije rezultatom 77:50 (21:6, 22:16, 18:12, 16:16) i u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige stekao teško nadoknadivo vođstvo od 2:0.

Treća utakmica serije na rasporedu je u utorak, 31. marta u Beogradskoj areni, a eventualna četvrta 2. aprila. CSKA je prvi meč dobio rezultatom 56:47.

Slovenački centar Erazem Lorbek nanizao je 21 poen i sedam skokova i još jednom bio neriješiva enigma za unutrašnju liniju Partizana. Šiškauskas i Moris postigli su po 11, a Zizis deset poena.

Kao dva dana ranije, u taboru crno-bijelih je samo jedan igrač imao dvocifren učinak. Ovog puta je "roviti" Stefon Lazme dao 15 poena, drugi strijelac tima bio je Milenko Tepić sa - sedam.

Prelaznu ocjenu, prije svega za trud, zaslužio je i Žarko Rakočević, svi ostali su žestoko podbacili. Uroša Tripkovića je "uštopovala" odbrana CSKA, dok Novica Veličković očigledno nije u formi i jedine poene upisao je tek u 40. minutu.

Posle prvog susreta je opšta ocjena bila da je utakmica izgubljena u prvoj četvrtini, koju su "armejci" dobili rezultatom 13:3. Crno-bijeli su na "popravnom" bili nešto efikasniji, ali je razlika na isteku desetog minuta bila još veća - 21:6.

Klupa Partizana ispoljila je nedopustivu nervozu za ovaj nivo takmičenja, dozvolivši sebi da za poluvrijeme dobije dvije tehničke greške (nije se vidjelo da li je protestovao Duško Vujošević ili neko drugi). Te dvije odluke sudija su Šiškauskas i Zizis pretvorili u osam poena, što je u igri na mali broj poena moralo da se osjeti.

Prva tehnička dosuđena je u 11. minutu, kada je Tepić poentirao, a nije dosuđen očigledan faul Planinića. CSKA je u roku od dva minuta napravio seriju od 9:0 i poveo sa čak 30:8.

Druga je plaćena još skuplje. Partizan je zahvaljujući Lazmeu i Rakočeviću taman preuzeo inicijativu i primakao se na 34:21 (18. minut), što je mogla da bude dobra osnova za neizvjesnije drugo poluvrijeme.

Šta se od tog trenutka događalo, najbolje ilustruje rezultat - 43:22 na poluvremenu, 53:22 u 26. minutu (serija 19:1), 61:28 u 29. minutu. CSKA jeste imao naklonost sudija u uvodnim minutima, ali u Evroligi, na terenu aktuelnog šampiona, nema svrhe istjerivati pravdu na takav način.

Moskovljani su izveli 39 slobodnih bacanja i iskoristili 32, a Partizan samo 15 i promašio više od pola (osam)! Već u drugom minutu, pri rezultatu 2:2, Tepić je promašio oba penala, što svakako nije bio početak kakvom su se crno-bijeli nadali.

Tripković je sa pet prekršaja napustio igru još u trećoj četvrtini, kasnije su njegovim stopama otišli Veseli, Lazme i Rakočević.

Partizan je mogao i gore od 47 poena ubačenih u utorak, ali su Veličković i Vraneš u posljednjem minutu izjednačili učinak od prije 48 sati, da bi Vitkovac trojkom uz zvuk sirene "zaokružio" skor na 50.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC