• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Prizori beščašća u sportu

"Ima odgovornosti i do mene i do igrača, međutim to kako su sudili, stvarno je nešto što potpada pod prizore beščašća u sportu".

 Vujošević: Prizori beščašća u sportu Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević preuzeo je odgovornost za ubjedljiv poraz od CSKA (77:50) u drugom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige, istovremeno optuživši sudije da su svoj posao "radile sa namjerom da oduzmu utakmici svaku neizvjesnost".

"Kada smo kretali u Moskvu, rekao sam da nema prevelikog razloga za optimizam, jer nam je protivnik kvalitetna i iskusna ekipa, koja ima odličnog trenera i klub koji ima fantastičnu logistiku", počeo je Vujošević.

"Sigurno smo i mi mogli bolje da igramo. Kada se ne igra dobro, uvijek postoji pitanje u kojoj mjeri je loša igra izazvana kriterijumom i načinom suđenja, a koliko je došla sama po sebi. Ima odgovornosti i do mene i do igrača, najviše do mene, međutim to kako su sudili dve utakmice u Moskvi, stvarno je nešto što potpada pod prizore beščašća u sportu, gdje bi to trebalo da bude potpuno izostavljeno".

Vujošević smatra da su Grk Zavlanos, Italijan Fakini i Poljak Zamojski željeli da Partizan rezultatski osramote.

"Sudili sa namjerom, ne da pomognu CSKA da dobije, za tim nisu imali potrebu, oni su htjeli da oduzmu svaku neizvjesnost utakmici. Neke odluke u završnici govore da je možda postojao i dogovor da bude više od trideset poena razlike, jer je takav rezultat od igrača Partizana trebalo da napravi ljude koji nemaju motiv, nemaju čast, da leševi čekaju CSKA na susretu u Beogradu. Oko toga su se prevarili", emotivno je pričao trener crno-bijelih.

On je izrazio uvjerenje da pred više od 20.000 ljudi u Beogradskoj areni neće biti puno prostora za takvo suđenje.

"Ne vjerujem da će CSKA doći bezbrižan, oni će logistiku organizovati i tamo, ali pred punom Arenom... Koliko vam kažem da nisam bio optimista pred odlazak u Moskvu, znam kako stoji situacija na domaćem terenu. I zato ne vjerujem da će smjeti ni približno brutalno da nas sprečavaju da igramo".

Vujošević je dodao da se sa pristrasnim suđenjem u Moskvi suočila i ekipa Montepaskija u Top 16 fazi.

"U punom sastavu, prije povrede Lavrinoviča, izgubili su 24 razlike, kada je trebalo da izgube manje od 18, da bi imali prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Spremamo se i mislimo na sljedeću utakmicu. Popraviće se forma, oni koji nisu dali odgovarajući doprinos u ove dvije utakmice, sigurno će biti bolji", obećao je Duško Vujošević.

DANILOVIĆ I TRIPKOVIĆ: Dva meča u Beogradu

Predsjednik kluba, Predrag Danilović, bio je znatno odmjereniji u komentaru utakmice.

"Imamo zadatak da se što prije oporavimo. Poraz je težak u svakom slučaju, ali mi smo veliki uspjeh već ostvarili i iskreno vjerujem da ćemo odigrati dvije utakmice u Areni. Nema vremena za tugovanje, moramo da se skupimo, odmorimo i da nam ovaj poraz bude velika motivacija".

Od igrača se kratko oglasio Uroš Tripković, solidan u prvom, znatno slabiji u drugom meču.

"Opet smo loše otvorili utakmicu, nismo bili na nivou na kojem znamo da igramo. Mislim da možemo mnogo bolje. Iako je sada 2:0 za njih, sigurno se nećemo predati, već ćemo ih spremni sačekati u Beogradu. Probaćemo da odigramo dvije utakmice pred našim navijačima".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC