• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 8: Bosna nakon drame bolja od Širokog

Sarajevska Bosna savladala je Široki u drugom kolu Lige 8, nakon triler-završnice i dva produžetka - 96:87 za “studente”.

 LIGA 8: Bosna nakon drame bolja od Širokog Izvor: MONDO

Stari znalci, Široki i Bosna, priredili su u utorak pravi spektakl na Pecari, a u velikoj igri živaca na samom kraju bolji su bili gosti.

Košarkaši Širokog vodili su tokom čitavog meča, imali u jednom trenutku i deset poena prednosti (34:24), ali su bukvalno u posljednjim sekundama meča sve prokockali.

Trideset sekundi prije kraja na semaforu je stajalo 74:74, a domaćin je imao napad za pobjedu. Josipović je pogodio trojku i izgledalo je da će Široki nakon pobjede nad Slobodom u prvom kolu zabilježiti još jedan trijumf.

A onda, sekundu prije kraja Ikonić je istom mjerom uzvratio i odveo svoju ekipu u produžetke. Košarkaši Širokog nisu uspjeli da se tokom kratkog odmora oporave od šoka pa su studenti to kaznili furioznom serijom.

Ovčina je ubacio za dva poena, a Ikonić i Šehović trojkama odveli “studente” na osam poena razlike, što gosti nisu uspjeli da nadoknade u drugom produžetku.

“Studenti” su tako zabilježili drugu pobjedu u isto toliko mečeva u Ligi 8, a maksimalan učinak nakon dva kola zadržali su i Igokea Partizan i Zrinjski.

Aleksandrovčani su u komšijskom derbiju savladali Borac Nektar 86:72, a “plemići” su u Mostaru nadigrali Slobodu 89:78, ostavivši ekipu iz Tuzle na “nuli”.

U hercegovačkom derbiju Leotar je pobijedio Hercegovca 72:60 i tako bar malo vratio samopouzdanje nakon debakla u prvom kolu protiv Bosne (87:68).

REZULTATI 2. KOLA LIGE 8:

Zrinjski - Sloboda Dita 89:78
Leotar - Hercegovac 72:60
Igokea Partizan - Borac Nektar 86:72
Široki - Bosna 87:96

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC