• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLS: Hemofarm spretniji od Zvezde

Hemofarm nastavio dominaciju u duelima sa Crvenom zvezdom, savladavši je u drugom kolu B grupe Superlige pobijedili 82:79.

 SLS: Hemofarm spretniji od Zvezde Izvor: MONDO

Kuglica se zaustavila na narandžastom polju!

Košarkaši Hemofarma nastavili su dominaciju u ovosezonskim duelima sa Crvenom zvezdom, pošto su je u drugom kolu B grupe Superlige pobijedili rezultatom 82:79, po četvrtinama 28:22, 22:18, 15:24, 17:15.

Vrščani su do četvrtog trijumfa u pet međusobnih mečeva došli u dramatičnoj završnici, u kojoj su i jedni i drugi promašili dovoljno slobodnih bacanja da izgube.

Na kraju se presudnim ispostavio kiks Stivena Markovića pri rezultatu 81:79, sedam sekundi prije kraja. Poslije prvog, promašio je i drugi penal, ovog puta namjerno, ali očajnička zamisao nije uspjela, pošto je do lopte došao krilni centar Hemofarma Boris Savović.

Odmah je fauliran, njegov učinak sa linije bio je polovičan i Zvezda je imala pet sekundi da trojkom izbori produžetak. Aut je izveo Tadija Dragićević, Stefan Marković presjekao dodavanje i okončao dramu!

Vrščani su nastupili bez dvojice centara, Mačvana i Badera, dok Zvezda nije mogla da računa na prvog plejmejkera Marinovića. Na duže staze se pokazalo da je hendikep domaćeg tima bio veći, ali izabranici Stevana Karadžića ipak su odoljeli furioznom naletu crveno-bijelih.

Hemofarm je u 18. minutu vodio sa čak 50:28 i bio na putu ka neočekivano ubjedljivoj pobjedi. Domaći su bili posebno nadahnuti tokom uvodnih pet i po minuta, kada su uz 100 odsto šuta stekli prvu osjetniju prednost (18:10).

Kada su se mnogi zapitali šta je to Svetislav Pešić deset dana radio u Budvi sa svojim igračima, Zvezda se serijom od 12:0 do poluvremena vratila u život (50:40). U finišu je uspjela tri puta da izjednači, međutim, nije prešla u vođstvo nijednom poslije početnih 3:0.

Crveno-bijeli su pokušali tempom da slome protivnika. Agresivnost im se u prvom dijelu utakmice obila o glavu - pošto su “farmaceuti” stalno stvarali višak i pogađali otvorene šuteve - ali je u drugom poluvremenu umalo urodila plodom.

Hemofarm je u prva dva kola odradio odličan posao, jer je bez odsutnog Milana Mačvana (nastupio na egzibicionoj utakmici mladih SAD - Ostatak svijeta) upisao dve pobjede.

Bojan Krstović bio je najefikasniji kod pobjednika sa 17 poena. Nedovoljno spremni Vladan Vukosavljević morao je da igra više nego što mu je prijalo, ali je sa 14 poena, koliko je ubacio i Milivoje Božović, dao značajan doprinos osvajanju bodova.

Lorens Roberts postigao je 14, Elmedin Kikanović i Andre Ovens po 13, a Vladimir Štimac 12 poena za Crvenu zvezdu.

PAROVI DRUGOG KOLA

GRUPA A: FMP Železnik - Vojvodina 92:71 (Raduljica 24p), Partizan - Metalac.
TABELA: Partizan 1-0, Metalac 1-0, FMP Železnik 1-1, Vojvodina 0-2.

GRUPA B: Hemofarm - Crvena zvezda 82:79. Lajons - Borac (ponedeljak, 18.30).
TABELA: Hemofarm 2-0, Crvena zvezda 1-1, Lajons 0-1, Borac 0-1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC