• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan u Morači obezbedio pol-poziciju

Pobedom u "Morači" Partizan je obezbedio prvo mesto pred doigravanje u NLB ligi.

 NLB: Partizan u Morači obezbedio pol-poziciju Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana posle gostovanja u vrućoj "Morači" obezbedili su pol-poziciju (20-2) tri kola pre kraja ligaškog dela i nacrtali prve konture plej-ofa regionalnog takmičenja.

U jednom od dva derbija 23. kola Jadranske lige crno-beli su savladali Podgoričane 68:64 i izbacili ih iz trke za pozicije koje donose prednost domaćeg terena u doigravanju.

Sa skorom 12-11 Budućnost će u poslednja tri kola voditi borbu za osmu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje, i sudar za novi sudar sa Partizanom u četvrtfinalu regionalnog takmičenja.

Sa druge strane drugoplasirani Zadar (17-6) novim porazom u "Jazinama", ovog puta od Heliosa 87:83, izgubio je sve šanse da dostigne crno-bele.

Umorni posle velike evroligaške pobede nad Efes Pilsenom i puta u Podgoricu, Partizan se u "Morači" nije pokazao u najboljem izdanju. Ipak, i jedna sasvim prosečna predstava bila je dovoljna za pobedu. Beogradjani su većim delom susreta bili u vodjstvu, ali razliku nijednog trenutka nisu uspeli da prevedu u dvocifreni plus (najveća prednost 16:9 i 43:36).

U jednom trenutku činilo se da bi finiš mogao da bude dramatičan, nakon što su Podgoričani trojkama Maraša i Popovića sveli deficit na dva poena (58:60), medjutim, na drugoj strani mirna i neumoljiva ruka Miltona Palasija sa linije penala nije im dala šansu za preokret.

Palasio je bio najefikasniji igrać Partizana sa 18 poena. Nikola Peković je nanizao 15 poena i 11 skokova, a Novica Veličković 11 poena. U ekipi iz Podgorice samo su Grodić sa 12 i Maraš sa 10 poena.

Pobedu u subotu ostvario je i Hemofarm, koji je u Vršču savladao Slovan 82:76.Desetak minuta dobre igre u nastavku bilo je dovoljno Vrščanima da slome otpor slovenačke ekipe.

Uoči odmora domaći posle trojki Samadana i Simona zapali u tri poena deficita (41:44), da bi nakon "bukvice" Miroslava Nikolića u poluvremenu, uzeli u nastavku "fenjeraša" pod svoje, preokrenuli rezultat, a zatim u finišu trećeg kvartala partiturama Joksimovića i Vukosavljevića stekli dvocifren plus - 64:51, čime je pobednik i definitivno odlučen.

Najveću prednost Hemofarm je imao u 38. minutu, kada je posle dva ubačena slobodna bacanja Milana Mačvana na semaforu zasjalo 82:66. To su ujedno bili i poslednji poeni Vrščana na ovom meču, dok je do kraja Slovan nanizao još deset i tako poraz sveo na podnošljivu meru.

Do pobede Vrščane je predvodio Amerikanac Roul Maršal sa 23 poena. Boban Savović je postigao 14, a Milivoje Božović 12. U gostujućem timu, ujedno i na meču najefikasniji je bio Ljubo Samadan sa 27 poena.

REZULTATI 23. KOLA:

Budućnost - Partizan 64:68
Cibona - Zagreb 89:85
Hemofarm - Slovan 82:76
Zadar - Helios 83:87

U NEDELJU
Crvena zvezda - FMP
Široki - Vojvodina
Olimpija - Split

TABELA: Partizan (-1) 20-2, Zadar 17-6, Hemofarm 14-9, Olimpija (-1) 13-9, Zvezda (-1) 13-9, Cibona (-1) 13-9, Budućnost 12-11, FMP (-1) 12-10, Vojvodina (-1) 11-11, Split (-1) 9-13, Zagreb 7-16, Helios 6-17, Široki (-1) 5-17, Slovan 5-18.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC