• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: FMP pobedio i stigao Zvezdu!

Partizan je u subotu "odigrao" za Crvenu zvezdu u Podgorici, ali Zvezda u nedelju nije odigrala za sebe. FMP je bio bolji u "Pioniru" - 95:98

 NLB: FMP pobedio i stigao Zvezdu! Izvor: MONDO

U 23. kolu NLB lige, podnevni okršaj u "Pioniru" pripao je FMP Železniku - 95:98 (20:22, 18:19, 28:19, 19:28).

Košarkaši Crvene zvezde imali su lepu priliku da se pobedom u malom gradskom derbiju izjednače sa Hemofarmom na trećem mestu Jadranske lige, ali i pobegnu konkurenciji (Cibona, Budućnost, FMP...). Ovako, crveno-beli i "panteri" izjednačeni su na tabeli sa skorom 13-10. Cibona (13-9) ima meč manje, koji bi trebalo da odigra sa Partizanom u "Pioniru".

"Sami smo sebi zakomplikovali život. Prokockali smo priliku da se izdvojimo od konkurencije, sada se prave "krugovi" i biće jako teško do kraja sezone", svestan je trener Zvezde Stevan Karadžić.

Prvih osam timova posle 26 kola igraće jedno plej-of kolo pre "Fajnal Fora", ali će prva četiri imati prednost domaćeg terena u tromeču (1-1-1)... Takodje, u igri je i učešće u ULEB kupu!

Sve te Zvezdine kalkulacije nisu mnogo "zanimale" mladi tim FMP Železnika, koji takodje ima svoje motive. Predvodjeni inspirisanim Zoranom Ercegom (31), "panteri" su zabeležili petu pobedu u nizu, kojom su se izjednačili sa Crvenom zvezdom na tabeli, a pretekli Budućnost. Takodje, tim iz Železnika oživeo je snove o plasmanu u ULEB kup dogodine, što je izgledalo gotovo neverovatno posle očajnog starta sezone.

"Iskoristili smo zamor igrača Crvene zvezde, ali i pokazali vanserijski talenat koji imaju igrači iz škole FMP Železnika. Govorio sam, na osnovu toga kako smo radili prethodnih nedelja, da ni ULEB kup nije nedostižan. Posle ove pobede, postao je vrlo verovatan", bio je zadovoljan novi trener FMP Železnika, Slobodan Klipa, koji je trgnuo ekipu iz letargije.

Odluka je pala u poslednja tri i po minuta, kada je FMP napravio seriju 9:2 i od rezultata 84:83 za domaćina, preokrenuo meč u svoju korist - 86:92. Ovu prednost doneo je trojkom mladi Mladen Jeremić (20 godina), a do kraja susreta crveno-beli nisu uspeli ozbiljnije da ugroze vodjstvo gostiju.

"Evropa je ostavila traga na našem timu. Tadija Dragićević je prvi put dodirnuo loptu od meča sa Benetonom, jer je bio bolestan, Mirko Kovač je igrao pod blokadom. FMP je imao više igrača u rotaciji od nas, ali to nije opravdanje za igru bez čvrstine. Osam ofanzivnih skokova naš rival je pretvorio u lagane poene, a čak sedam puta primili smo koš uz dodatno slobodno bacanje", rezimira poraz Karadžić.

Naročito je zvezdašima teško pao koš Protića za 95:90, 24 sekunde pre kraja.

Penal završnica se odužila, ali nije donela novi preokret - 95:98. Istom razlikom, u prvom delu sezone, Crvena zvezda je pobedila FMP u Železniku, ali ukoliko obe ekipe do kraja regularnog dela NLB lige budu imale isti skor, bolje će biti plasiran FMP zbog većeg broja koševa postignutih u gostima.

FMP je bio dominantan u skoku (37:24), a od ukupnog broja skokova gostiju 12 čine ofanzivni, što je i presudilo duel.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde, za koju je debitovao povratnik Vujadin Subotić, bio je Omar Kuk sa 26 poena, šest asistencija, tri skoka, pet ukradenih i izgubljenih lopti. Tadija Dragićević ubacio je 20, a Miroslav Raičević 14 poena.

Već pomenuti Zoran Erceg sa 31 poenom i osam skokova imao je najveću podršku u Protiću (16 poena, 5 asistencija) i Samardžiskom (15 poena, 10 skokova).

Košarkaši Crvene zvezde do kraja regularnog dela NLB lige gostuju Slovanu i Zadru, a dočekuju Helios, dok "panteri" imaju znatno teži posao iako su dva puta domaćini. U Železnik dolaze ekipe Cibone i Olimpije, a meč u gostima je duel sa Podgoričanima.

REZULTATI 23. KOLA:

U nedelju:

Crvena zvezda - FMP Železnik 95:98
Olimpija - Split 87:72
Široki - Vojvodina (18.00)

U subotu:

Budućnost - Partizan 64:68
Cibona - Zagreb 89:85
Hemofarm - Slovan 82:76
Zadar - Helios 83:87

TABELA: Partizan (-1) 20-2, Zadar 17-6, Hemofarm 14-9, Olimpija 14-9, Cibona (-1) 13-9, FMP 13-10, Zvezda 13-10, Budućnost 12-11, Vojvodina (-1) 11-11, Split 9-14, Zagreb 7-16, Helios 6-17, Široki (-1) 5-17, Slovan 5-18.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC