• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Tegeltija ostavlja novinarstvo?

Poznati košarkaški novinar, autor emisija "SOS koš" i "Zona press", priznaje da se u posljednje vrijeme "lomi" pod različitim pritiscima.

Vladan Tegeltija, koji je od 1995. godine odgovoran za košarkaške sadržaje na SOS kanalu, rekao je za TV dodatak lista "Blic" da razmišlja o stavljanju tačke na novinarsku karijeru.

Objasnio je da poslije najnovijih pritisaka - da tokom izborne kampanje emituje konferencije za novinare trenera Partizana Duška Vujoševića u skraćenom obliku - ali i prijetnji dvojici sinova, više nije siguran ima li smisla baviti se poslom koji obožava.

"Nisam siguran da ću zadržati svoje emisije do kraja sezone. Uvijek govorim šta mislim, a radim na maloj televiziji, koja nije pod zaštitom političke partije ili strane ambasade", izjavio je Tegeltija.

"Moji sinovi igraju košarku. Starijem su prijetili, navijači su ga gađali grudvama... Ne želim da dovodim u pitanje njihovu bezbjednost. Prije neki dan sam im rekao da vrijedno treniraju i uče, kako bi dobili stipendiju za nastavak školovanja na nekom koledžu i da se Srbije sjete tek kad postanu ostvareni ljudi".

Tegeltija se većim dijelom TV karijere nalazi na meti navijača i funkcionera Crvene zvezde, koji smatraju da svojim izvještavanjem i načinom na koji uređuje emisije protežira Partizan.

Pored toga, nije se libio da uđe u konflikt sa moćnim i uticajnim ljudima iz sfere sportsko-političkog života.

"Moja tvrdoglavost i ignorisanje pritisaka mogu da koštaju sve zaposlene na SOS kanalu. Srećom, završio sam ekonomiju i postoji velika mogućnost da od septembra potražim posao u struci".

On je ponovio da "svako ko ima argumente da Vladan Tegeltija laže", ima priliku da u njegovim emisijama to javno dokaže.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC