• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Biće borbe u Partizanovoj grupi

Galatasaraj pobijedio Lokomotivu, 67:66. Sljedeće kolo dočekaće na diobi četvrtog mjesta sa Bajernom. Imaju skor 5-5. Ispod njih je Kubanj sa 4-6.

Uoči posljednja četiri kola Top 16 faze, potpuno je jasno da će u Grupi F biti vođena žestoka borba za plasman u nokaut fazu.

Poslije deset mečeva, u gornjem tabele izdvojili su se CSKA (9-1), Real (8-2) i Makabi (7-3). U sredini je najveća gužva, a stvorili su je Bajern (5-5), Galatasaraj i Lokomotiva Kubanj (oba 4-6). Najmanje pobjeda imaju Partizan (2-8) i Žalgiris (1-9).

Nakon duela odigranog u petak uveče u Rusiji, još je izvjesnije da ćemo trku za mjesto u četvrtfinalu gledati do posljednjeg kola.

Galatasaraj je poenima sjajnog Karlosa Aroja izvojevao važnu pobjedu u Krasnodaru i sačuvao šansu za plasman. Bivši NBA plejmejker ubacio je pet od posljednjih sedam poena svog tima i "spakovao" bodove za Istanbul.

LOKOMOTIVA KUBANJ - GALATASARAJ 66:67 (15:22, 14:10, 19:16, 18:19)

Domaći su imali priliku da u posljednjem napadu pogode i pobijede, ali je trener gostiju Ergin Ataman "pročitao" namjeru domaćih da Mantas Kalnietis riješi i duel u Rusiji. Litvanac nije ni primio loptu, a tek oporavljeni Krunoslav Simon (dobio dozvolu da igra nekoliko sati prije meča) nije uspio da organizuje napad za koš.

Hrvatski reprezentativac prethodno je ubacio devet poena, uključujući i jednu daleku trojku. Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Manučar Markoišvili, koji se vratio na teren poslije oporavka od operacije Ahilove tetive. Ubacio je 19 poena.

Srpski internacionalci nisu bili previše raspoloženi među gostima. Milan Mačvan je postigao 6 poena (3 sk), a Zoran Erceg 4, bez pogotka iz igre (0/5 za dva, 0/5 za tri).

Centar Lokomotive Aleks Marić završio je meč sa četiri poena i pet skokova. Njegov najefikasniji saigrač bio je Derik Braun, sa 19 poena.

Tim iz Kubanja odigraće sljedeći meč u svojoj dvorani 28. marta, protiv Partizana.

LOKOMOTIVA KUBANJ: Braun (19, 3 sk), Vilijams (5 as), Hendriks 6 (4 sk), Kalnietis 14 (7 as), Lihodej 8, Jasaitis 4, Zubkov 2, Zukanenko (6 sk), Marić 4 (5 sk), Ponkrašov, Simon 9 (5 sk, 3 as).

GALATASARAJ: Erceg 4 (6 sk, 4 as), Koksal, Heirston 10, Markoišvili 19 (5/8 za tri), Akjol 3, Aldemir 3 (5 sk), Mensa Bonsu 6 (6 sk), Mačvan 6, Arojo 14 (2/3 za tri, 4 as), Guler, Arslan 2, Domerkant.

TABELA: CSKA 9-1, Real 8-2, Makabi 7-3, Minhen 5-5, Lokomotiva Kubanj 4-6, Galatasaraj 4-6, Partizan 2-8, Žalgiris 1-9.

PAROVI SLJEDEĆEG KOLA: Žalgiris - Lokomotiva Kubanj, Partizan - Makabi, Real - CSKA (20. mart), Galatasaraj - Bajern (21. mart)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC