• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI: Borba za opstanak u Skoplju

Trener Širokog Ivan Velić vjeruje da njegov tim može iznenaditi u Skoplju i trijumfom nad MZT-om doći vrlo blizu opstanka u ABA ligi.

Trijumfom nad Zadrom (72:58), Širokobriježani su napravili veliki odmak od "fenjeraške" pozicije u regionalnom takmičenju, ali time nije otklonjena posljednja dilema ko će biti posljednji na tabeli, Široki ili Zadar.

Tri kola prije kraja prvenstva oba kluba imaju težak raspored. Zadar je domaćin Crvenoj zvezdi, pa gost Radničkom u Kragujevcu i na kraju domaćin Olimpiji. Široki s druge strane prvo gostuje MZT-u u Skoplju, pa je domaćin Ciboni, koja je još u igri za Fajnal-for, i na kraju ide u goste Igokei u Laktaše.

Ako Zadrani dobiju jednu utakmicu, Širokom će za spas biti dovoljna jedna pobjeda. Ako bi Zadrani pobijedili u dvije utakmice, onda će i Širokom trebati dvije pobjede.

"Utakmicu sa Zadrom dobili smo uz jednu fanatičnu borbenost i veliku ulogu navijača. Iz tog zajedništva tribina i parketa rodila se pozitivna energija. Sad ćemo pokušati s jednakim žarom odigrati u Skoplju. MZT je odlična ekipa. U odličnoj su formi, u ovom trenutku igraju možda najljepšu košarku u ligi. Opasni su šuteri, imaju iskusne Gečevskog i Čekovskog koji znaju povući mlađe igrače. Favoriti su bez daljnjeg", rekao je Velić.

To naravno ne znači da će se Hercegovci predati bez borbe.

"Budemo li razmišljali samo o njima teško ćemo do iznenađenja. A ponovimo li igru protiv Zadra možemo možda i iznenaditi. Sigurno je da ću neke igrače sada više koristiti nego protiv Zadra, neki će s druge strane više vremena provesti na klupi. Dobro smo trenirali i vjerujem da ćemo imati i širu rotaciju. Svi igrači su zdravi i idemo da se borimo".

Meč između MZT-a i Širokog igra se u subotu u Skoplju s početkom u 19 časova (Arena sport 2).

Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine, Igokea iz Aleksandrovca domaćin je Ciboni u ponedjeljak (20.45) u Laktašima, a OVDJE pročitajte očekivanja trenera "igosa" Vlade Jovanovića.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC