• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković: Inspirativna "paklena grupa" na SP

Selektorka Srbije ističe da na SP nisu mogle da dobiju teže rivale, ali smatra da je to prilika da vidimo "gdje pripadamo u svjetskoj košarci".

Košarkašice Srbije na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Turskoj provele su se baš "kao bos po trnju".

Izabranice Marine Maljković igraće u Grupi D zajedno sa ekipama Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Angole.

Selektorka Srbije priznaje da će njen tim imati zaista težak zadatak na Mundobasketu u Turskoj, ali i izazov.

"Zaista mislim da grupa nije mogla da bude jača. Biće teško ponoviti uspjeh sa EP iz Francuske kada smo igrale polufinale, posebno sa takvim rivalkama. Međutim, kao što smo najavljivale da ćemo dati sve od sebe na Evropskom prvenstvu, takav je i sada slučaj. Ovo je velika prilika za dokazivanje, koje može samo nevjerovatno da inspiriše svakog sportistu. Mi želimo da protiv najboljih na svijetu vidimo gdje hijerarhijski u svjetskoj ženskoj košarci pripadamo", istakla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je veoma dobro upoznata sa rivalkama koje čekaju naš tim na planetarnom šampionatu.

"Amerikanke su stalno u vrhu i suvišno je govoriti o kvalitetu koji posjeduje njihov nacionalni tim. Kina je u velikoj ekspanziji kada je ženska košarka u pitanju. Selektor španske reprezentacije Lukas Mondelo radi u ekipi Šanksi i mnoge evropske košarkašice se odlučuju za odlazak u Kinu, pošto su zarade desetostruko veće nego na Starom kontinentu. Angola je šampion Afrike i simbol košarke na tom kontinentu. Radeći u Francuskoj imam bliži pristup igračicama Angole i njihovom kvalitetu. Nisu autsajderke i voljela bih da se ovoga puta izbjegne priča o unapred upisanoj pobjedi, baš kao što je bio slučaj pred Evropsko prvenstvo i selekcijom Velike Britanije", analizirala je rivale na SP selektor Srbije.

Marina Maljković svjesna je težine posla koji je pred njenim izabranicama i jedino što obećava da će se boriti do kraja.

"Imamo dosta vremena da se pripremimo, prvenstvo je tek u septembru, daćemo sve od sebe da napravimo novo iznenađenje, ali ne možemo ništa više od toga da obećamo. Naš nastup i rezultati na šampionatu u Turskoj će najviše zavisiti od stanja našeg tima i priprema, gdje ne želim odlične, već samo dobre uslove za rad, baš kakve smo imali posljednje dvije godine", dodala je Maljkovićeva.

Svjetsko prvenstvo za košarkašice na programu je od 27. septembra do 5. oktobra u Turskoj.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC