• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea mora, mora i Cibona

Košarkaše Igokee u 24. kolu ABA lige očekuje izuzetno težak duel u Laktašima protiv Cibone (20.45, RTRS, Arena sport 1), koja "juri" plasman na F4.

Aleksandrovčani su se, nakon neuspjelog pokušaja da se domognu prve četiri pozicije i izbor plasman na F4, okrenuli borbi za šestu poziciju, koja vodi u Evrokup sljedeće sezone.

Nakon tri poraza u nizu (Solnok, MZT, Budućnost), tim Vlade Jovanovića večeras će ugostiti zagrebačku Cibonu, koja još gaji nade da se može naći među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju.

"Nastojaćemo da u duelu sa Cibonom odigramo bez 'praznih minuta', koje smo imali u prethodna tri meča koje smo izgubili. Cilj nam je da zaustavimo njihovu dvojicu kreatora igre, jednog od najboljih mladih igrača Evrope Darija Šarića i Džerela Blesingejma, što će biti jako teško obzirom da dominiraju na svojim pozicijama", istakao je Jovanović.

Njegova ekipa prethodnih nekoliko dana kuburila sa povredama. Nemanja Gordić, Siniša Štemberger i Uroš Mirković nisu u punom trenažnom procesu i njihov nastup u duelu sa Cibonom je pod znakom pitanja.

"Moraćemo da obratimo pažnju i na ostale igrače. Zagrepčani igraju veoma brzo, napadački, šutiraju iz svih pozicija i očekuje nas izuzetno težak duel. Moramo pronaći način da odgovorimo ekipi koja je fizički dominantnija od nas", svjestan je Jovanović kvaliteta hrvatskog tima.

Igokea trenutno zauzima osmu poziciju sa bilansom 12 pobjeda i 11 poraza i eventualnim trijumfom u duelu sa Zagrepčanima, prestigli bi na tabeli sedmoplasiranu Krku (11-13) i šestoplasirani MZT (12:12), te došli do toliko željenog mjesta koje garantuje Evrokup.

Utakmica u dvorani u Laktašima počinje u 20.45 časova uz direktan prenos na RTRS-u i Areni sport 1.

PAROVI 24. KOLA:
Cedevita - Budućnost (18),
Igokea - Cibona (20.45),

odigrano u subotu:
Krka - Radnički 83:57
MZT - Široki 82:71
Zadar - Crvena zvezda 53:67
Mega Vizura - Olimpija 80:85

odgođeno:
Partizan - Solnok

TABELA: Crvena zvezda 20-4, Cedevita 17-6, Partizan 15-8, Budućnost 15-8, Cibona 15-8, MZT 12-12, Krka 11-13, Igokea 12-11, Olimpija 10-14, Mega Vizura 10-14, Radnički 8-16, Solnok 8-15, Široki 6-18, Zadar 6-18.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC