• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Jorović ne može sam protiv "cibosa"

Igokea je uprkos sjajnoj partiji Branka Jorovića poražena od Cibone u Laktašima 55:67 (18:24, 16:7, 13:24, 8:12) u utakmici 24. kola ABA lige.

Iskusni krilni centar "igosa" je postigao 25 poena, ali to nije bilo dovoljno da u ponedjeljak uveče prekinu negativnu seriju koja je sada produžena na četiri uzastopna poraza.

Čak je doveden u pitanje plasman u Evrokup, ali su zato "cibosi" zahvaljujući porazu Budućnosti od Cedevite (71:76) stigli na korak od odlaska na Fajnal-for regionalnog takmičenja.

Tim Slavena Rimca sad ima pobjedu više od Podgoričana na dva kola prije kraja i sigurno je da je uz Partizan vrlo blizu plasmana na završni turnir, gdje su već Crvena zvezda Telekom i Cedevita.

Jorović je večeras bio izuzetno raspoložen za igru, ali nije imao nikakvu podršku među saigračima, od kojih niko nije zabilježio dvocifren košgeterski učinak što je i glavni razlog 12. ovosezonskog poraza, koliko su upisali i pobjeda.

S druge strane, iako je Dario Šarić, dosadašnji najkorisniji igrač ABA lige bio u svom lošijem izdanju, Zagrepčani su osim u drugoj četvrtini u kojoj su postigli samo sedam poena, bili mnogo bolji rival i zasluženo stigli do 16. trijumfa u Jadranskoj ligi.

Šta su mogli Aleksandrovčani da očekuju kad se samo pogleda podatak da su u posljednjoj dionici u koju su ušli s minusom od osam poena (47:55), postigli samo osam koševa!

Kod domaćina jedini vrijedan pomena je bio Jorović sa 25 koševa, dok je u gostujućem taboru najbolji Džerel Blesingejm sa 17 poena i devet skokova, Darko Planinić je postigao pogodak manje, a dvocifren učinak imali su Dario Šarić (11), Marko Jagodić-Kuridža (10) i Ivan Siriščević (10).

JOVANOVIĆ: "ŽUTE MINUTE"...

"Ne možemo nikako da napravimo kontinuitet u utakmici, pravimo žute minute, nemamo pravi način da odgovorimo, na loš napad odgovaramo lošom odbranom... Loše smo otvorili meč i potrošili silnu muku da se vratimo. Imali smo manjak koncentracije a višak loših šuteva...Nemam šta da zamjerim momcima tokom rada na treningu, ali nikako to da prenesemo na teren", rekao je trener Igokee Vlade Jovanović poslije meča.

Njegov kolega s klupe Cibone Slaven Rimac bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika i trijumfom koji ih je doveo na korak od plasmana na Fajnal-for.

"Kontrolisali smo meč od početka osim posljednjih pet minuta u drugoj četvrtini. Igokea je tu uhvatila ritam, ali kad smo se vratili s odmora nakon poluvremena bili smo raspoloženiji. Znali smo da domaćini imaju problema, znali smo da od početka da moramo ući 100 odsto i pokazati da smo došli po pobjedu kako bi se eventualno izborili za završni turnir",
rekao je strateg "cibosa",

TOK UTAKMICE



I četvrtina

Prve poene na meču je postigao kapiten Igokee Milan Dozet, a nakon toga su gosti preuzeli vođstvo koje u prvih pet minuta nije prelazilo razliku od tri, četiri poena. Međutim, proradio je Džerel Blesingejm sa dvije uzastopne trojke, a onda i Ivan Siriščević izvan linije 7.65, pa su "cibosi" otišli na +7 (18:11). Igokea se nije dobro snašla na kombinovanu odbranu gostiju (pola zona, pola na čovjeka), ali poslije tajm-auta Vlade Jovanovića, Tedi Gispon je uzvratio trojkom, ali nije bio uspješan u narednom napadu.

Osim dalekometne paljbe, odličan je u prvoj četvrtini bio Darko Planinić, a solidnu partiju pružili su i Blesingejm i Siriščević, dok je veteran Jorović bio prvo ime Igokee.

Interesanto je da su na tribinama u solidno popunjenoj dvorani u Laktašima i manja grupa gostujućih navijača, popularnih "Smogovaca".


II četvrtina

Igokea je u drugoj četvrtini pokušala takođe sa kombinovanom odbranom, ali u prvih nekoliko minuta ona nije davala nikakve rezultate, pa su gosti brzo stekli dvocifrenu prednost (30:19).

Iako (zasad) nije košgeterski proradio Dario Šarić, najkorisniji igrač lige, Zagrepčani su bez većih problema održavali prednost sve dok iskusni Jorović nije sa dva realizovana napada vratio ekipu iz Aleksandrovca u igru za -4 (31:27).

Pridružio mu se i Dozet s penala (31:29), da bi uprkos pokušaju trenera gostiju Slavena Rimca da minutom odmora razdrma svoj tim, on do poluvremena nije ličio na pretendenta za F4.

Jorović je u tim trenucima vukao Igokeu, koja je pogađala svaki drugi ili treći napad, ali je uspjela da okrene rezultat u svoju korist i ostavi Cibonu bez poena punih pet minuta.

III četvrtina


Blesingejm i prvim poenima Darija Šarića iz igre (!?), Zagrepčani su uspjeli da izjednače a preko Marka Jagodića-Kuridže i da ponovo povedu, ali je opet Jorović bio nezaustavljiv.

Iskusni krilni centar ima više od 50 procenata pogođenih poena kompletnog tima iz Aleksandrovca, ali nema podršku od saigrača - prvenstveno od Nemanje Gordića, maskiranog Siniše Štembergera, Ili Tedija Gipsona.

Zato su "cibosi" brzom serijom opet stigli do dvocifrenu prednosti, koju su u finišu ublažili "igosi", pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa +8 Zagrepčana.

IV četvrtina

Cibona je preko Blesingejma uspjela da se u prvih pet minuta posljednjeg perioda opet vrati na +11 (61:50), a poenima Jagodića-Kuridže na +13 i već tada je postalo jasno ljubiteljima košarke u Laktašima da će gosti uspjeti da zabilježe novu pobjedu.

Zbog toga je posljednja četvrtina prošla u pozorišnoj atmosferi, a često se čulo s tribina čulo i ono čuveno "hea, hea, 'cibosi'..."od strane malobrojnih "Smogovaca"...

Igokea s druge strane je u posljednjih 10 minuta promašivala bukvalno sve, osim trojke Jorovića, šuta Gipsona i slobodnih bacanja Uroša Nikolića, bilo je jasno da će uknjiži novi poraz...

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC