• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je vrijeme za Zvezdin iskorak u Evropi?

Crveno-bijeli će prvim duelom protiv Budiveljnika u Litvaniji (19.30 h) početi borbu za svoj najbolji plasman u Evrokupu - nastup u polufinalu.

Košarkaši Crvene zvezde dva puta su kroz istoriju dolazili do četvrtfinala Evrokupa, ali nijednom nisu prolazili u polufinale.

Prije osam godina na putu ka trofeju zaustavio ih je Dinamo iz Moskve, a sezonu kasnije madridski Real. I jedan i drugi tim potom su osvajali trofej.

Tim Dejana Radonjića imaće u narednih desetak dana lijepu priliku da u dvomeču sa Budiveljnikom naprave korak dalje i prođu meču najbolja četiri tima takmičenja. Ako eliminišu Ukrajince, za finale će se boriti protiv TED Ankare ili Uniksa.

"Prvo poluvrijeme" dvomeča biće odigrano u utorak uveče u Litvaniji, u dvorani Žalgirisa. Budiveljnik je i četvrtfinalni meč protiv Nantera igrao van svoje zemlje zbog velike političke krize i otcjepljenja Krima.

Ekipa Zvezde doputovala je u Kaunas u nedjelju uveče i imala priliku da se pripremi za važan meč.

"Pred nama je meč koji zahtijeva punu koncentraciju svih 40 minuta. I ne samo to, moraćemo da pokažemo maksimalnu čvrstinu kako bismo došli do povoljnog rezultata. Akcenat u našoj igri kao i u dosadašnjem dijelu sezone mora da bude na veoma agresivnoj odbrani".

"Samo na taj način možemo da dođemo do pozitivnog rezultata koji bi nam davao šanse da u revanšu koji igramo na našem terenu možemo da izborimo plasman u polufinale.Budiveljnik posjeduje veoma kvalitetan tim, sa velikim brojem iskusnih internacionalaca", rekao je Dejan Radonjić u najavi utakmice za klupski sajt.

Šef struke crveno-bijelih istakao je tri igrača kao najveću prijetnju po svoj tim.

"Prednjače Amerikanci Minard, Samers i Ejhern koji je odličan šuter, a za posebnu priču je nivo igre koji pruža Darjus Lavrinovič. Iako ima 34 godine, Lavrinovič je u odličnoj formi o čemu svjedoči podatak da je bio MVP prve utakmice osmine finala".

Prema Radonjićevom mišljenju, selidba Budiveljnika u Litvaniju dodatno je zbližila ukrajinsku ekipu.

"Mislim da je bio logičan potez da izaberu Kaunas. Imaju čak trojicu Litvanaca u svojim redovima, osim Lavrinoviča tu su još Salenga i Anisimov. Cijeli ambijent koji se stvorio njihovim trenutnim preseljenjem u Kaunas dodatno je skupio i motivisao ekipu koja u posljednje vrijeme bilježi izvanredne rezultate".

Budiveljnik će dočekati Crvenu zvezdu u utorak uveče (19.30, TV B92), a revanš će biti odigran sljedeće srijede, u Beogradu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC