• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić poslije Uniksa: Ostaje žal, ali rastemo

Ekipa Crvene zvezde Telekom doputovala je iz Kazanja, gdje je ubjedljivim porazom od Uniksa eliminisana u polufinalu Evrokupa.

Crveno-bijeli su se iz Rusije vratili blago razočarani, ali svjesni da će kada utisci malo odstoje, biti zadovoljni kompletnim nastupom u Evropi ove sezone.

Ukupno su odigrali 22 utakmice, dobili i izgubili po 11 i završili na šest poena od finala Evrokupa (63:52, 67:84).

"Ostao je žal što nismo uspjeli da prođemo u Top 16 Evrolige, sada imamo još jedan žal zbog Evrokupa, ali to je sve sportski. Realnost je da smo imali uspješnu sezonu u Evropi i da i mi i navijači možemo da budemo prezadovoljni", prvi su utisci Raška Katića po slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla".

"Napravili smo veliki pomak u odnosu na prošlu godinu. Klub nastavlja da raste i drago mi je što sam bio dio Zvezdine nove evropske priče".

Osim nevjerovatnom serijom koševa Nikosa Zizisa, ishod revanš susreta polufinala Evrokupa bitno je usmjeren povredama, koje su Ivan Radenović i Raško Katić doživjeli već u prvim minutima.

"Ne želim da tražim bilo kakav alibi. Činjenica je da sam povrijeđen, ali kada se igra polufinale velikog takmičenja, ne želite da dozvolite da vas bilo šta skloni sa terena", rekao je Katić, koji je sa Surčina otišao direktno na snimanje skočnog zgloba.

"Pokušao sam da pomognem, očigledno nije bilo dovoljno. Ne znam da li bismo pobijedili da sam bio fit, ali bilo bi bolje".

Iskusni centar dodao je da su svi u timu "stvarno vjerovali" da mogu u finale, kao i da ih tamo čeka "možda i lakši protivnik od Uniksa".

"Promašili smo mnogo zicera, ne samo u završnici, nego tokom cijele utakmice, kao i otvorenih šuteva. Napad nam generalno nije dobro funkcionisao... Nismo uspjeli da ih svedemo na mali broj poena, kao u Areni, a u napadu su oni bili bolji i tako je nastala razlika".

Zvezdin veteran kaže da njegov nastup na Fajnal foru ABA lige, kroz dvije sdemice, ne bi trebalo da dođe u pitanje.

"To je najvažniji događaj i najvažnija utakmica u sezoni. Nadam se da ću biti spreman za turnir".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC