• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović: Idemo u finale po titulu

Iskusni bek vjeruje da crno-bijeli ozbiljnom i koncentrisanom partijom mogu da pobijede Cedevitu, a kasnije i odbrane trofej u regionalnom takmičenju.

Ekipi Partizana ostala je još jedna utakmica Superlige, prije nego što se okrene najvažnijem događaju sezone, a to je Fajnal for ABA lige u Beogradu.

Samo od ishoda polufinalnog meča protiv Cedevite zavisi hoće li crno-bijeli produžiti niz nastupa u Evroligi, započet još 2001. godine. I za Sašu Pavlovića će to biti utakmica najvećeg značaja otkako je sa Klivlendom prije sedam godina igrao finale NBA plej-ofa.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore priključio se ekipi usred sezone i trebalo mu je neko vrijeme da uđe u takmičarski ritam. Bilo je i poraza, ali plasmanom na Fajnal for je ostvaren glavni međucilj.

"Partizan je i prije mog dolaska imao tešku sezonu. Bilo je mnogo pehova sa povredama, ali na kraju možemo da kažemo da smo zadovoljni, jer smo pored svih poteškoća došli do Fajnal fora. Startujemo sa treće pozicije, što nije toliko loše", rekao je Pavlović za video produkciju Sportnetwork.

"Naravno, idemo na pobjedu i plasman u finale. Koliko sam pratio, ni prošle godine Partizan nije izgledao sjajno prije Fajnal fora, ali je osvojio titulu".

Protivnik u polufinalu je zagrebačka Cedevita, u koju se godinama ulaže mnogo novca i logično je da želi prvi put da se plasira u Evroligu.

"Pokazali da su među najboljima u ABA ligi. Naš posljednji meč u Beogradu nije pravi pokazatelj, ali mislim da ih dobro poznajemo i da pred našim navijačima možemo da ostvarimo cilj... Najopasniji igrač im je plejmejker Nolan Smit. Ako zaustavimo njega, ne bi trebalo da bude problema".

ABA SJAJNA ZA MLADE

"Liga je mnogo napredovala u odnosu na vrijeme prije mog odlaska u NBA. Igra se brže, ima mnogo mladih igrača koji su pokazali kvalitet i liga je fenomenalna upravo za njih i njihov razvoj. Takmičenje je mnogo kvalitetnije od Superlige, koju sada igramo".


Pavlović ističe da će psihološka priprema imati velikog uticaja na rezultat.

"Ako maksimalno ozbiljno shvatimo zadatak - a hoćemo, ako odigramo najjače što možemo i u napadu i u odbrani, možemo i da osvojimo ligu. Na drugoj strani, ako uđemo u meč bez motiva i dekoncentrisani, biće mnogo teško".

Srpska publika priželjkuje reprizu finala iz Laktaša 2013, što bi značilo da će i crveno-bijeli i crno-bijeli ponovo biti učesnici Evrolige.

"Igrati za trofej, protiv Zvezde u Beogradu, bio bi veliki sportski događaj za Srbiju, a za nas, igrače, vjerovatno najbolji osjećaj na svijetu", iskren je Pavlović, koji je u "vječitim" derbijima debitovao porazom 63:57, krajem februara.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC