• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Radničkog: Timska igra ruši Zvezdu

"Koliko crveno-bijeli žele titulu prvaka, toliko i mi želimo da ostvarimo svoj cilj - da uđemo u plej-of", kaže Stefan Birčević pred derbi 4. kola.

Derbi meč 4. kola Superlige igraće se u subotu od 18 sati u hali Pionir, kada Crvene zvezda dočekuje Radnički.

Ekipa iz Kragujevca svjesna je da ih čeka najteži zadatak - borba sa liderom. Kapiten Radničkog Stefan Birčević priznaje da su crveno-bijeli favoriti, ali da će baš to motivisati njegov tim.

"Zvezda jeste favorit, i u ovom derbiji i na Fajnal foru ABA lige sljedeće nedjelje, ali ne pada nam napamet da položimo oružje. Borićemo se da igramo egal sa favoritom, da pitanje pobjednika rješavamo u završnici meča", rekao je Birčević i istakao da im protiv Zvezde neće biti dozvoljeno opuštanje nijednog minuta.

Kapiten Kragujevčana nije štedio riječi hvale za igru rivala.

"Zvezda ima jako kvalitetnih 12 igrača. Sastav je tako dobro popunjen da se uopšte ne primjećuju izostajanja, kao što je bilo protiv Mega Vizure koju su bez mnogo muke savladali, iako nisu igrali Katić i Radenović. Njihova je prednost 'duža klupa', a vidjećemo u kom će sastavu igrati protiv nas. U jednom smo potpuno ravnopravni, koliko Zvezda želi titulu prvaka, toliko i mi želimo da ostvarimo svoj cilj - da uđemo u plej-of i bar kao treći u Superligi obezbijedimo novu sezonu ABA lige. Želja je nesporna, motivi ne nedostaju... Biće to lijepa košarkaška predstava".

Birčević je posebno apostrofirao Bobana Marjanovića, kao ključnu figuru Beograđana, sa 53 poena najefikasnijeg igrača Zvezde u prethodna tri kola.

"Bobi igra fenomenalno, maksimalno koristi minutažu zbog odsustva Katića. Njega je teško zaustaviti unutra. Uz to, vratio se Mitrović poslije povrede, a tu je i Dragićević sa izvanrednim šutom. Njihova unutrašnja linija je vrlo jaka i najčešće je koriste u Superligi za stvaranje prednosti. Što se tiče spoljašnje linije, možda će nam praviti nešto manje problema, iako je u sve boljoj formi Dženkins. Računam da ćemo odigrati odbranu na najvišem nivou kao u najboljim minutima prethodne tri utakmice. Svaki njihov pojedinac može da bude ključni igrač večeri, ali baš zato se spremamo da igramo jaku timsku košarku, i u defanzivi i u ofanzivi", rekao je vođa Kragujevčana, koji su do sada ostvarili skor 2-1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC