• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todić među "zmajevima", ne mari za minutažu

Miroslav Todić dobiće poziv selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Ivanovića. Kaže da mu neće smetati ako bude rezerva Teletoviću.

Krilni centar (205, 29) koji trenutno igra u italijanskom Brindiziju, jednom od najvećih izenađenja italijanske lige, prije par mjeseci našao se na «radaru» Košarkaškog saveza BiH i uskoro bi trebao da dobije poziv Ivanovića za pripreme "zmajeva", piše "Dnevni avaz".

"Nikad ranije me niko nije kontaktirao iz saveza, izuzev što sam kao mlad igrač, sa 17-18 godina, bio an nekom širem spisku, ali je na tome i ostalo. Što se tiče ove godine, generalni sekretar saveza Harun Mahmutović kontaktirao je s mojim agentom, dok je prije dvije sedmice u Italiju doputovala delegacija KSBiH u kojoj je bio i Ivanović.  Selektor mi je rekao da je došao da me vidi i da mežli u ekipi. Odgovorio sam da ću se odazvati pozivu", rekao je Todić, prenosi "Avaz".

Todić igra na poziciji krilnog centra i prema svemu sudeći trebao bi biti podrška Mirzi Teletoviću, što ne garantuje neku minutažu, ali to mu kako ističe ne smeta.

"Možda i jeste tako, ali stvarno, o tome niti brinem niti razmišljam. Moje je da dođem na pripreme i dam maksimum, a ko će, kad i koliko igrati odlučivaće selektor", rekao je Todić.



Njegov Brindizi gotovo sigurno igraće plej-of italijanskog prvenstva, iako je to prije početka sezone malo ko mogao da predvidi, a Todić ove sezone ima prosjek 8,3 poena i pet skokova po utakmici.

"Naš cilje bio je ući među osam za plej-of, ali zaista niko nije očekivao ovako dobre rezultate. Nadam se da ćemo zadržati mjesto među četiri. Bilo bi lijepo osvojiti titulu, ali pored evroligaša Armanija, iako smo ga ove godine dobili, teško je o tome razmišljati. Realnije je očekivati borbu za Evrokup. Ovdje imam ugovor do kraja sezone, nudili su mi da produžim, ali još nisam ništa odlučio", rekao je Todić.

Todić je karijeru počeo u bijeljinskom Radniku, potom je igra za FMP, Krku, Union Olimpiju, Frankfurt, grče klubove Kolosos, Larisu i Ijisijakos te ukrajinske ekipe Haličina i Himik.

(MONDO, Foto: KK Brindizi)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC