• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIBONA: Za finale, Evroligu i Šarića

Pobjeda u duelu sa Zvezdom u polufinalu F4 ABA lige donijela bi Ciboni dugo čekanu Evroligu.

Ove sezone šampion Hrvatske došao je Beograd po jedini trofej koji nije osvojio, suočen sa velikim problemima.

Prije nekoliko nedelja zagrebački mediji pisali su o štrajku u Ciboni i sukobima unutar kluba zbog neisplaćenih zarada. Ipak, trener Slaven Rimac uvjerava da se u njegovoj svlačionici sada govori samo o sportu.

"Skrenuli smo pažnju na nepoštovanje nekih stvari. Ti problemi postoje, ali su trenutno sportski motivi ispred finansijskih. U posljednjih 15 dana koncentrisani smo samo na sportske motive i teško gostovanje ekipi koja je u ligaškom dijelu najviše pokazala", rekao je Rimac u Kombank areni odmah po dolasku ekspedicije Cibone u Beograd.

Cibona ulazi u polufinale protiv Crvene zvezde Telekom sa nekoliko ciljeva i želja. Pobjeda nad Zvezdom donijela bi Zagrepčanima finale, Evroligu, kao i šansu da zadrže Darija Šarića i sljedeće sezone.

"S obzirom da smo u hendikepu protiv većine timova, najviše smo okrenuti sami sebi. Motivisani smo da osvojimo ABA ligu, da igramo Evroligu, što nam je šansa da nam i taj Dario ostane", objasnio je trener dvostrukog šampiona Evrope.

Za Cibonom je više nego turbulentna sezona, koju su uspjeli da "izvuku" dobrom igrom u završnici i za mnoge neočekivanim plasmanom na završni turnir. S toga se može zaključiti da sa najmanje pritiska dočekuju početak Fajnal fora.

"Imamo svoje ambicije i takođe osjećamo pritisak zbog njih. Zvezda igram prepoznatljivo, bazirajući nastup na odbrani i tranziciji i moramo se boriti protiv toga. Zvezda je završila ligaški dio sezone na prvom mjestu i njen uspjeh nije dobro vrednovan, jer mora da kroz polufinale izbori plasman u Evroligu. Nadam se da će se to promijeniti jer ako jedna ekipa radi dobro cijele godine to bi trebalo i valorizovati".

Iako prodaja karata za završni turnir za sada ne ide sjajno, trener Cibone ne krije da bi volio da vidi punu Kombank arenu u četvrtak uveče.

"Nadam se punoj dvorani, bez obzira na to što nam takva situacija ne bi odgovarala. Volio bih da sve prođe fer i u sportskim okvirima", završio je Rimac.

(Mladen Šolak:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC