• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Evroliga za nas znači-preživjećemo"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević kaže da za klub iz Humske plasman u finale ABA lige, znači da će finansijski "preživjeti".

Još jedna pobjeda dijeli košarkaše Partizana od plasmana u Evroligu i ispunjenja najvažnijeg u nizu ciljeva ove sezone. Narednih 40, a možda i više minuta, drugog polufinala fajnal fora Evrolige (petak, 20 časova) daće odgovor da li će direktan plasman u elitno evropsko takmičenje izboriti beogradski crno-bijeli ili zagrebačka Cedevita.

Faktor iznenađenja trenera Duška Vujoševića i Jasmina Repeše sveden je na minimum.

Bolji je plej-of

Obojica trenera bila su saglasna u ocjeni da je mnogo bolji i efektniji završetak lige kroz plej-of, a ne preko fajnal fora kao što je sada. "Prvak bi trebalo da ide direktno u Evroligu, a ostali da se za drugo mjesto bore kroz plej-of“, mišljenja je Repeša. Hrvatski trener svjestan je da to ne zavisi samo od rukovodstva lige, već i od zgusnutog kalendara Ulebovog takmičenja, ali je naglasio da i pored toga što je teško izvodljivo, to je najsportskiji način za plasman u Evroligu. S njim se složio i Duško Vujošević ističući da bi idealno rješenje za ligu bilo da ima 12 klubova. "Ovo rukovodstvo takođe razmišlja u tom pravcu, ali kalendar pravi veliki problem", nadovezao se Roman Lisac.

Ekipe se odlično poznaju, jer su u ligaškom dijelu već dva puta odmjerili snage, Cedevita je bila bolja u Zagrebu, a Partizan u Beogradu.

Strateg crno-bijelih priželjkuje odbranu trofeja.

"Respektujemo Cedevitu. Riječ je o stabilnom, materjalno obezbijeđenom klubu, sa dobrim trenerom i kvalitetnim igračima. Odlično se poznajemo, određene stvari će da se pokažu i biće iznenađenja, ali to neće odlučiti pobjednika. Prije svega, odlučujuće će biti raspoloženje igrača", počeo je Vujošević.

Trener Partizana naglasio je da meč ima veliku važnost za "parni valjak", jer plasman u Evroligu, kako je rekao, znači i preživljavanje za klub.

"Utakmica je kvalifikaciona za finale i Evroligu. Ulog je ogroman i ne bi trebalo da to predstavlja opterećenje za aktere, već motivaciju. Nadam se da će publika da prepozna to i, kao što je, u meču posljednjeg kola, koji zbog ishoda utakmice Cibona – Zvezda u Zagrebu, nije ništa odlučivao ispunila dvoranu protiv Cedevite. Pred nama je važan cilj i borba za Evroligu, koja za klub Partizan znači preživljavanje. Njihova pomoć, bez nacionalističkih ispada, sa hukom i sportskom podrškom nam je neophodna", rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak je istakao da se prilaz utakmici od strane igrača neće mnogo razlilkovati u odnosu na ostale mečeve ove sezone i uvjeren je da će svako ko bude izašao na parket dati svoj maksimum da se zabilježi pobjeda.

Pored trenera Partizana na konferenciji je bio prisutan i Žofri Lovernj, košarkaš od koga će dosta toga zavisiti u nastupu crno-bijelih.

"Očekuje nas vrlo važan meč za sve nas. Znamo da će biti teško, imamo mnogo poštovanja prema protivniku, ali mi smo spremni da se borimo za naš cilj", kratko je prokomentarisao francuski reprepezntativac.

U zagrebačkom sastavu takođe se nadaju pobjedi i plasmanu u Evroligu, koji bi bio kruna uspješne sezone. Iskusni trener Jasmin Repeša poželio je da najbolja ekipa osvoji trofej.

"Nadam se da ćemo uspjeti da prevaziđemo opterećenje i okolnosti i da ćemo naći pravi odgovor izazovu. Ovdje (u Beogradu, op.aut) gubile su mnogo jače ekipe, ali mi smo se dobro pripremili", rekao je Repeša.

Kapiten Cedevite Marino Baždarić pohvalio je Partizan, ali i izrazio nadu da će se ponoviti međusobni susret iz hrvatske prijestonice.

"Partizan je vrhunska ekipa. Odlično je vođena i pruža vrlo dobre partije. Njegova prednost su navijači, međutim naša vodilja trebalo bi da bude utakmica u Zagrebu, kada smo ih pobijedili. Nadam se da ćemo uspjeti u tome".

(Vladimir Sukdolak, MONDO, Foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC