• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan do vajld karda za Evroligu? Teško!"

Prvi čovjek ULEB Đordi Bertomeu govorio je o šansama da crno-bijelima bude dodijeljena posebna pozivnica za učešće u Evroligi.

Prvi čovjek Unije evropskihkošarkaških liga (ULEB) Đordi Bertomeu rekao je danas da će Partizan teško dobiti naknadnu pozivnicu ("vajld kard") za Evroligu, ali i da je još rano govoriti kako će izgledati sastav tog takmičenja do kraja sezone.

"'Vajld kard' je ustanovljen prije tri godine. Naš kriterijum za njegovu dodjelu je da je to namijenjeno zemljama kojima je potrebna naša podrška da košarka raste. Prema ovim kriterijumima, ovom regionu tako nešto nije potrebno. Dakle, teško je da će Partizan dobiti pozivnicu, ali je sada još rano da vidimo kako će izgledati Evroliga sljedeće sezone", rekao je Bertomeu novinarima u Beogradu.

Partizan i Crvena zvezda eliminisani su u polufinali završnog turnira Jadranske lige, što znači da neće igrati direktno u Evroligi. Crveno-bijeli će igrati kvalifikacije, a crno-bijeli su sada ostali bez plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje.

"Posljednje 'vajld karde' dodijeljene su Njemačkoj i Francuskoj, primjera radi. Ali, kažem, ne znam kako će izgledati takmičenja do kraja, različiti uslovi mogu odrediti izgled Evrolige sljedeće sezone, tako da je još rano govoriti o sastavu", rekao je Bertomeu.

Prvi čovjek ULEB-a rekao je da ne vidi problem da Zvezda bude domaćin kvalifikacionog turnira za Evroligu, ali je istakao da je još rano govoriti o tome, pošto će se taj turnir održati krajem ljeta.

Bertomeu je došao u Beograd na finale završnog turnira Jadranske lige i ponovio je da Jadranska liga ima punu podršku ULEB-a i da te dvije organizacije svakodnevno sarađuju po raznim pitanjima, jer dijele istu filozofiju, a to je da su klubovi na prvom mjestu.

(MONDO/Beta, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC