• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dario Šarić: Kao Olimpijakos!

Najbolji igrač F4 ABA lige kaže da je rasterećenost bila veliki Cibonin adut na putu do trofeja i da ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

Dario Šarić predvodio je Cibonu do prve šampionske titule u regionalnoj košarkaškoj ligi.

I polufinale i finale odigrao je "kao mator", oba puta bio na granici "tripl-dabl" učinka i zasluženo podigao trofej sa oznakom MVP.

"Došli smo na Fajnal for bez pritiska, kao Olimpijakos u Evroligi. Ostali timovi su bili mnogo bolji od nas", počeo je Šarić priču poslije pobjede nad Cedevitom u finalu (72:59).

"Odigrali smo dobro protiv Zvezde, pokazali da možemo, da imamo snage za dobru završnicu. Na red je došla Cedevita, za koju dobro znamo kako igra. Počeli smo furiozno i uhvatili smo zamah. Igrali smo brzu košarku, Cedevita nije mogla da nas prepozna".


Šarić se ovih dana prijavio za predstojeći NBA draft, na kome će sigurno biti visoko rangiran, ali to ne znači da će već iduće sezone otići "preko bare".

Pored najkvalitetnije lige na svijetu, opcije su mu evroligaški klub u inostranstvu, pa i ostanak u Ciboni, ako nekadašnji prvak Evrope finansijski i organizaciono stane na noge.

"Prerano je sada govoriti šta će se desiti, znaćemo to za tri do četiri sedmice. Drago mi je što sam osvojio trofej, bez obzira da li ću i dalje igrati u Jadranskoj ligi", kratko je prokomentarisao.

Dio inspiracije na putu do trona sa "cibosima" pokupio je prije četiri godine, kada je Partizan u Areni Zagreb savladao njegov sadašnji klub u finalu.

"Gledao sam uživo kada je Kecman pogodio za Partizan preko cijelog terena. Ova titula mi je najvažnija u dosadašnjoj karijeri. Mogu da kažem da sam na neki način osvojio jugoslovensku ligu o kojoj mi je otac pričao, jer je nekada igrao za Šibenku", rekao je Dario Šarić.

Njegov iskusniji saigrač, Marin Rozić, nije mogao precizno da označi uzroke Cibonine dominacije u susretima sa Cedevitom.

"Izgleda da oni imaju malo problema sa nama... Imaju dužu rotaciju, kvalitetnu ekipu, ali mislim da smo mi, pogotovo danas, imali više onih muških atributa. Izgleda da oni imaju nekakav kompleks..."


Cibona je u tri meča ABA lige protiv gradskog rivala ostvarila koš razliku "plus 46". U finalu se već krajem druge četvrtine značajnije "odlijepila" i uglavnom ubjedljivo vodila.

"Moram da priznam da ovako laku utakmicu nismo očekivali. Mada smo znali koliko vrijedimo, da je ovo super šansa, na šta treba da obratimo pažnju... Odigrali smo izuzetno pametno, motivisano, koncentrisano i stvarno ih nadigrali".


Prema Rozićevim riječima, Cibona je u svakom pogledu zaslužila trofej ABA lige.

"Ovo je san koji mi sanjamo od Nove godine. Od ekipe kojoj niko nije davao ozbiljne izglede da ostane u ligi, mi smo je osvojili. Nevjerovatno, inat je proradio u nama, išli smo utakmicu po utakmicu, sa vjerom u sebe i mislim da smo zaista zaslužili ovo".

(MONDO, Foto: Tanjug/Tanja Valič )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC