• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimac: Nisam optimista da će Cibona u EL

"Vidjećemo šta će biti. Nisam preterani optimista. Kod nas uvijek ima prostora za bojazan. Nisu to, međutim, pitanja za mene", rekao je trener Cibone.

Trener košarkaša Cibone Slaven Rimac rekao je poslije osvajanja titule u Jadranskoj ligi da je prednost njegovog tima na završnom turniru u Beogradu bila rasterećenost i istakao da vjeruje kako će Dario Šarić jednog dana biti veliki igrač.

"Niko nas nije ni vidio ovdje, borili smo se i krvarili. Za većinu, neočekivano smo došli na Fajnal for. Prednost u odnosu na ostale je što smo bili psihološki rasterećeni. Iskoristili smo što su rivali imali pritisak. Sezona ide dalje", rekao je Rimac poslije trijumfa u Beogradskoj areni.

Cibona je u finalu savladala gradskog rivala iz Zagreba, Cedevitu, rezultatom 72:59. Obje ekipe su plasmanom u finale osigurale nastup u Evroligi sljedeće sezone.

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da je njegova ekipa odigrala najlošiji meč u sezoni.

"Čestitam igračima na Evroligi. Ipak, za razliku od prije dva dana, danas smo ostali dužni sami sebi, navijačima i upravi. Ovo je jedna od najlošijih utakmica u sezoni. Nedostajalo nam je svega, energije, mirnoće, sve je bilo jako loše. Život ide dalje, čestitke Ciboni", rekao je Repeša poslije meča.

Finalni meč obiilježio je sjajni Dario Šarić koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira.

"Dosta se svađamo sa njim i maltretiramo. Što se tiče nekih gluposti i nerezonskih šuteva, stavili smo ga u lidersku ulogu. Bilo je dosta toga između nas dvojice, ali ovo mu danas najbolje pokazuje put kojim treba da ide. Nije stvar 20 poena, već da stvorimo najboljeg igrača", objasnio je Rimac.

Repeša je pohvalio Šarićevu igru i njegovu zrelost na terenu.

"Radi se o igraču koji je mlad, pokazuje zrelost i ima kvalitet. Ima pobjednički mentalitet koji se rijetko viđa i kod starijih. Zaslužio je titulu najkorisnijeg igrača".

Na pitanje novinara da li se plaši da Cibona sljedeće sezone neće biti u finansijskoj situaciji da igra u Evroligi, iako je to izborila na terenu, Rimac je rekao:

"Vidjećemo šta će biti. Nisam preterani optimista. Kod nas uvijek ima prostora za bojazan. Nisu to, međutim, pitanja za mene".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC