• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Ozbiljan klub ne zavisi od jedne lopte

Trener Partizana tvrdi da je prevaziđen šok zbog poraza od Cedevite i da će jurišati na pobjedu u derbiju, a potom i na novu titulu prvaka Srbije.

Na ključnom frontu pretrpljen je neuspjeh, ali to ne znači da sada treba stati, poruka je Partizanovog trenera Duška Vujoševića.

Nolan Smit srušio je snove čitavog kluba košem u posljednjoj sekundi ABA polufinala protiv Cedevite, međutim, kako je objasnio trofejni stručnjak, ni sreća ne može uvijek da bude na strani jednog tima.

"Ovaj posao zavisi i od sreće, a vremenom se uči da se ona zaslužuje",
poručio je Vujošević.

"U jednu loptu staje mnogo stvari, ali sudbina ozbiljnog kluba ne može da stane u njenu putanju. Čovjek mora da bude spreman".


Vujošević je konstatovao da će novi šampion regiona, Cibona, bolje iskoristiti svoj uspjeh za stabilizaciju kluba, nego što je to učinio Partizan prethodnih godina.

Najavio je i da će crno-bijeli diplomatskim putem pokušati da dobiju 'vajld kard' za učešće u Evroligi, ali i odmah dodao da ne treba biti "nerealni optimista" po tom pitanju.

"Ne znam koliko godina uzastopno igramo Evroligu i već je kreirana publika, koja prati to takmičenje u velikom broju i sa velikim interesovanjem. Zbog toga mi je i najviše žao".


"Ipak, Evrokup ne bi trebalo potcjenjivati. To takmičenje je, kao i Jadranska liga, veoma zahtijevno. Uostalom, uspjeh u Evrokupu takođe može biti glorifikovan za publiku i štampu".

Upitan da li će učešće u Evrokupu biti isplativo za crno-bijele, odgovorio je potvrdno, kratkom porukom: "Evrokup donosi premiju grada!"

Potom je, sa manje ironije, naglasio da se u teškom periodu uzda u podršku navijača.

"Vjerujem da će Partizan napraviti dobar tim i da će publika imati motiva da nas podrži. Vidjeli ste reakciju navijača u petak. Iz toga bih mogao da predvidim njihovo ponašanje sljedeće sezone...

"I da smo se plasirali u Evroligu, bilo bi nam jako teško. Ove sezone smo bili najgledanija ekipa, pa nam je to pomoglo da izađemo iz tunela. Naravno i da je igranje u Evroligi dobar način da se oteža tendencija za svođenje Partizana na drugi klub u gradu. Neki ovdje hoće da se napravi situacija kao u Madridu, gdje postoji Real i još jedan manji klub, Atletiko, koji tu pravi neke rezultate".

Vujošević je rekao da se predstojeći "vječiti" derbi mora posmatrati u kontekstu rezultata koje su oba tima postigla na Fajnal foru ABA lige.

"Ti porazi i kod jednih i kod drugih povećavaju motivaciju i obavezu. Mi smo uspjeli da se povratimo poslije šoka u polufinalu i da, koliko god to bilo teško, skrenemo pogled ka budućnosti, konkretno ka utakmici koja slijedi".

"Svaki derbi ima svoju specifičnost i karakterističan sjaj, kao i važnost koju nosi za publiku, igrače i stručne štabove... Igramo pred svojom publikom, trebalo bi da ovjerimo prednost domaćeg terena i poslije toga da odigramo domaću ligu sa velikom motivacijom".

Učitelj crno-bijelih nada se pobjedi u srijedu i uvjerava da svi u klubu žele da odbrane titulu, u nadi da će prvenstvo proteći regularno.

"Nadam se da će sve proći pošteno, bez obzira na način na koji je izabrano rukovodstvo lige. Imamo određene strahove, ali kao što kaže Hamlet, čovjek treba da bude spreman i to je sve".

Vujošević je poželio dobru igru, pošteno suđenje i sportsko navijanje pristalica Partizana i Zvezde - za svoj klub.

Ulaznica nema u slobodnoj prodaji, tako da će crno-bijele bodriti vlasnici sezonskih propusnica, dok će sa rivalskim klubom biti obavljena uobičajena razmjena određenog broja karata.

Crvena zvezda Telekom i Partizan vode na tabeli Superlige, kao jedine neporažene ekipe u prva četiri kola. Svi ostali izgubili su najmanje po dva meča.

"AJDE JANO..."

Duško Vujošević prokomentarisao je kandidaturu Beograda za domaćinstvo F4 Evrolige i kvalifikacionog turnira za to takmičenje, u kojima bi trebalo da učestvuje i Zvezda.

"Drago mi je, kao čovjeku košarke, što se Beograd kandidovao, mada kao građanin imam neka pitanja. Sve mi to liči na narodnu pjesmu 'Ajde, Jano, kuću da prodamo, da prodamo samo da igramo'..."

"Državni aparat je stavljen u službu stvaranja što boljih uslova za tim koji je izborio mjesto u kvalifikacijama, a zanimljivo je da Beograd hoće Fajnal for baš u godini kada Partizan ne igra Evroligu".

(Mladen Šolak, Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC