• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Žao mi je i nas i Partizana

Predsjednik Crvene zvezde poručio je da klub sa najvećim ambicijama planira nastup u kvalifikacijama za elitno kontinentalno takmičenje.

Ekipa Crvene zvezde Telekom završila je ABA ligu 2013/14 na trećoj poziciji, što umjesto direktnog plasmana u Evroligu, kao ove sezone, donosi samo neizvjesnost učešća na kvalifikacionom turniru.

Crvena zvezda Telekom je uz podršku grada zauzela proaktivan stav po tom pitanju.

Nebojša Čović izjavio je da je sa predsjednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom obavio dva razgovora i da sa optimizmom očekuje odluku o gradu domaćinu turnira, na kome će osam timova, početkom oktobra, konkurisati za posljednju evroligašku "vizu".

Podsjetimo da se Bertomeu u ponedjeljak sastao sa novim gradskim čelnicima, koji su tom prilikom izrazili spremnost da organizuju kvalifikacije, ali i Fajnal for najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.

"To je potrebno i Zvezdi i našoj košarci i gradu Beogradu. Ne isključujemo mogućnost da Zvezda bude i alternativa Ciboni, iako ne želim da joj se to dogodi", aludirao je na finansijske probleme novog regionalnog šampiona, o kojima je govorio i trener tog kluba Slaven Rimac.

Čović je rekao da nije zadovoljan rezultatom na Fajnal foru i da mu je žao zbog neuspjeha oba srpska kluba.

"I porazi se događaju. Događa se da šutirate za tri poena 2/32, a događa se i da pogodite trojki koliko ih je Partizan pogodio protiv Cedevite, a da ipak ne pobijedite. Očigledno nije bio dan za naše klubove i žao mi je što ni Partizan nije prošao".

Prema njegovim riječima, neće biti tragedija ni ako "vječiti" rivali zajedno budu igrali Evrokup sljedeće sezone.

"Ne mislim da će srpska košarka propasti zbog neulaska njenih klubova u Evroligu, već zbog nepostojanja strategije".

Prvi čovjek crveno-bijelih priznao je da su očekivanja bila veća i čestitao Ciboni na ostvarenom rezultatu.

"Težina pobjede i poraza ide od parketa pa na gore. Najteže je igračima. Neću se upuštati u to da li bi bilo bolje da smo igrali u Pioniru, u košarci sam više od 40 godina i mogao bih štošta da kažem o svakom ko o tome govori na prvim i posljednjim stranama novina. Mogao bih štošta da kažem i o bivšim ljudima iz kluba koji o tome govore, jer znam šta su nam ostavili".

Čović je rekao da je u četvrtak bio razočaran nedolaskom Delija u Kombank arenu, da je takav njihov gest i očekivao i da nema namjeru da mijenja svoje pozitivno mišljenje o najvatrenijim navijačima kluba.

"Svi zajedno smo naučili lekciju. Razumijem i zvižduke, ali to nije zvezdaški. To su isti tim i isti trener, koji su pobijedili u 22 od 26 utakmica Jadranske lige. Koncept je petogodišnji, a ove sezone imamo još jedno takmičenje, domaću Superligu, koju ćemo igrati sa najvećim ambicijama".

Nebojša Čović konstatovao je da je i rukovodstvo ABA lige "sazrilo" za prethodna tri-četiri dana i da je shvatilo neophodnost uvođenja plej-ofa.

"Zvezda će insistirati na reorganizaciji Jadranske lige. Postoji puno razloga za to i o tome ćemo razgovarati tokom ljeta".

PRODATO 26.060 ULAZNICA

Nebojša Čović je u ime Crvene zvezde Telekom, kao suorganizatora F4 ABA lige, predočio javnosti podatke o prodaji ulaznica i ostvarenom prihodu.

Zvanično, za prvu polufinalnu utakmicu (Zvezda - Cibona) prodate su 6.433 ulaznice, za drugu (Partizan - Cedevita) 13.697, a za finale 5.929.

Na to bi trebalo dodati "dvije do dvije i po hiljade ulaznica, koje je klub morao da dostavi ABA ligi", saopštio je Čović.

"Ukupno smo prodali 26.060 ulaznica i 515 parking mjesta. Prihod, umanjen za troškove Eventima, iznosi 20.247.688 dinara, s tim da bi trebalo odbiti sve ostale troškove. Kotizaciju (za organizaciju turnira) smo platili 125.000 evra".

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC