• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Vječiti, nema kukanja

Selektor Srbije smatra da eliminacija u polufinalu ABA F4 nije tragedija za Partizan i Zvezdu i da treba da iskoriste priliku u Evrokupu.

Partizan i Crvena zvezda u polufinalu Fajnal fora ABA lige doživjeli su poraze od hrvatskih klubova, Cedevite i novog šampiona Cibone, nakon čega su ostali bez plasmana u Evroligu naredne sezone.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ističe da "vječiti rivali" ne treba da pokleknu poslije toga, već, naprotiv, smatra da bi to možda mogao da bude dobar početak nove priče.

"Bio je to nesrećni, ali zasluženi poraz Partizana, odnosno Crvene zvezde. Međutim, niti je tolika tragedija, a još manje slom srpske košarke kako neki već predstavljaju. Ja bih na to gledao kao priliku da se okrene nova stranica, sagleda realnost, zasuču rukavi... Jer, prije trčanja moraš da počneš da hodaš", izjavio je za "Sport" Đorđević.

On je istakao da je Evrokup takođe jako takmičenje...

"Zašto igranje u Evrokupu nije 'onaj nivo?' Potrebno je veliko znanje, trud, energija da se stigne do finala, a tek osvoji neko takmičenje. Kao igrač sam tri puta osvajao Kup Koraća, kada je to bilo međunarodno takmičenje, recimo pandam današnjem Evrokupu, i mnogo sam ponosan. Za jednu Barselonu, kada sam igrao tamo, bio je prestiž osvojiti 'ljevicu', to pravi razliku od onog 'samo učestvovati'. I kroz takve naslove se pravi istorija. Zato, vječiti, nema kukanja, barem vi znate kako se to radi", poručio je selektor Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC