• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vašington preskočio Bulse

Vizardsi slavili u Čikagu (75:69) i prvi put poslije 2008. izborili plasman u polufinale Istočne koferencije. Memfis i Klipersi poveli sa 3:2.

Vašington Vizardsi iskoristili su svoj čarobni štapić i sa uspjehom su okončali seriju u četvrtfinalu plej-ofa. Oni su na gostovanju u Čikagu upisali pobjedu (75:69) i ukupnim rezultatom 4:1 izborili plasman u polufinale Istočne konferencije.

Goste su do velikog trijumfa predvodili Džon Vol sa 24 poena, sedam skokova i četiri asistencije, kao i Nene, koji je upisao 20 pogodaka. Marćin Gortat zabilježio je svega dva poena, ali i imao 13 uhvaćenih lopti.

Vašington je tako prvi put poslije 2008. obezbijedio prolaz u drugu rundu doigravanja, a tek treći put od 1970. godine.

"Pokazali smo u ovoj seriji samo kako kontinuirano rastemo kao ekipa. Igrali smo sjajnu košarku u ovoj seriji i možemo samo da nastavimo da prikazujemo sve bolje i bolje partije", izjavio je Bredli Bil, koji je sa 17 poena dao veliki doprinos u posljednjem udarcu Čikagu u seriji.

Protivnik Vašingtonu u polufinalu plej-ofa Istoka biće pobjednik duela Atlanta - Indijana, u kojem Hoksi trenutno vode sa 3:2.

Do meč lopte u četvrtfinalnoj seriji, u noći između utorka i srijede, stigli su i Klipersi. Oni su u svom "Stejpls centru" savladali Golden Stejt sa 113:103 i stigli do vođstva od 3:2. Domaćine su do važnog trijumfa, ostvarenog tek nekoliko sati nakon što je vlasnik kluba Donald Sterling zbog rasističkih izjava zauvijek udaljen iz košarke, predvodili Deandre Džordan, sa 25 poena, 18 skokova i četiri blokade, Kris Pol koji je ubacio 20 poena, i Džamal Kroford koji je duel okončao sa 19, dok je Blejk Grifin postigao 18 pogodaka.

Na suprotnoj strani najbolji je bio Klej Tompson sa 21 poenom, a Dejvid Li i Andre Iguodala dodali su po 18.

Priliku da u narednom meču izbore plasman u narednu rundu takmičenja dobio je i Memfis, koji je na gostovanju slavio protiv Oklahome (100:99), i to opet poslije produžetka, četvrtog u ovoj seriji.

Memfis je u neizvjesnoj završnici umalo prokockao dobijeni meč, budući da je u trećoj četvrtini imao 20 poena prednosti. Domaćini su tada krenuli u bitku na sve ili ništa, i za "dlaku" ostali bez pobjede. U posljednjim sekundama produžetka Kevin Durent je promašio šut za tri poena, ali je Serž Ibaka pokupio tu loptu i pospremio je u koš, i kada je cijela dvorana skočila od oduševljenja, a svi igrači domaćih poletjeli u zagrljaj heroju Ibaki, ispostavilo se da je radost bila uzaludna, jer je naknadnim pregledom snimka ustanovljeno da je igrač domaćih uputio loptu ka košu nakon isteka vremena.

VIDEO

Memfis je tako uz dosta sreće ostvario važnu pobjedu, budući da će već u noći između četvrtka i petka imati priliku da okonča posao u prvoj rundi plej-ofa, kada se serija seli na njihov parket.

Majk Miler sa 21, Zek Randolf sa 20 i Majk Konli sa 17 pogodaka bili su najefikasniji u pobjedničkom timu, u kojem se istakao i Španac Mark Gasol sa 15 skokova uz 11 poena.

U poraženoj Oklahomi istakli su se Rasel Vestbruk sa 30 poena, 10 skokova i 13 asistencija i Kevin Durent sa 26 pogodaka i osam uhvaćenih lopti.

ISTOČNA KONFERENCIJA
Čikago - Vašington 69:75 (15:23, 26:18, 11:20, 17:14) - Vašington dobio seriju 4:1
LA Klipers - Golden Stejt 113:103 (31:21, 24:29, 22:22, 36:31) - Klipersi vode u seriji 3:2

ZAPADNA KONFERENCIJA
Oklahoma - Memfis 99:100 (25:30, 18:25, 27:21, 20:14, 9:10) - Memfis vodi u seriji 3:2

(MONDO, Foto: AP/Charles Rex Arbogast)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC