• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Vrijeme "resetovanja"

Predsjednik Partizana najavio prodaju određenog broja vodećih igrača i rekao da nije sigurno da će ekipa sljedeće sezone igrati Evrokup.

U ovom trenutku još ništa nije definitivno, ali svi su izgledi da će košarkaški klub Partizan na kraju sezone biti primoran da napravi određeni zaokret. Predsjednik crno-bijelih Predrag Danilović to je najavio u intervjuu za praznični trobroj "Sportskog žurnala".

Kao povod da se poslije perioda krize i nestabilnosti stane pred ogledalo i donese odluka o polasku iz početka, poslužiće poraz u polufinalu ABA Fajnal fora, zbog koga klub poslije 14 godina neće biti učesnik Evrolige.

"Prerano je o tome pričati, vidjećemo na kraju sezone kakve promjene će se dogoditi. U svakom slučaju, sljedeće sezone ćemo se koncentrisati na ABA ligu, koja i dalje vodi ka Evroligi. Ne odričemo se ničega, ali Evrokup je veliki trošak, a mi nismo u situaciji da možemo da imamo velike troškove", poručio je Danilović, uz napomenu da će Partizan već od sljedećeg mjeseca funkcionisati izuzetno teško.

"Imamo velike dugove prema raznim igračima i ljudima koji rade u Partizanu. Iskreno se nadam da ćemo na kraju sezone uspjeti da vratimo veći dio. Mislim da je to jedina šansa da se Partizan sanira kao klub i započne novi ciklus".

Danilović ne krije da se jedini spas krije u prodaji nekih igrača. Nije pominjao imena, ali jasno je da su najatraktivniji za inostrane i NBA klubove Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj i Davis Bertans.

"Uradićemo sve što je neophodno za dobrobit Partizana, ma koliko to bilo bolno. Ako budemo prinuđeni da prodamo cijelu petorku i to ćemo učiniti, da bi Partizan poslije 14 berićetnih sezona mogao da okrene novi list i postavi temelj za novih 14 godina uspjeha".

Danilović podsjeća da je Partizan bilježio rezultate na vrhunskom nivou tokom više od tri olimpijska ciklusa.

"I da smo ušli u finale ABA lige, pitanje je da li bismo sa svim tim dugovanjima i potraživanjima bivših igrača mogli da odgovorimo uslovima Evrolige. I najbolji kompjuter mora s vremena na vrijeme da se resetuje".



Prvi čovjek Partizana rekao je i da nema dileme oko njegovog ostanka na funkciji ("ako nisam otišao kada je Partizan bio najbolji, neću da odustanem i napustim ga u jednoj od težih situacija"), dok status trenera Duška Vujoševića "zavisi od njegovog zdravlja".

Danilović je za "Žurnal" rekao da se sa Vujoševićem "u mnogim stvarima apsolutno ne slaže, pogotovo u posljednje vreme". Ipak...

"Bolest sa kojom se Dule bori nije naivna i sigurno je doprinijela žestini nekih njegovih reakcija. Mnogi ljudi mogu sa pravom da pitaju zašto kao predsjednik kluba nisam reagovao na to. Odgovor je da bi moje reagovanje u tim momentima naškodilo timu".

Legendarni košarkaš vjeruje da će država, uprkos suprotnim najavama premijera Vučića, ipak na neki način nastaviti da njeguje sportska društva Partizan i Crvena zvezda.

U tom smislu, smatra da ni izostanak iz elitnog takmičenja neće značiti finansijski "smak svijeta".

"Mislim da će pomoć klubovima prije donijeti prepoznavanje kvalitetnog rada i pravih vrijednosti, lijepo i pristojno ponašanje, nego vezivanje za zanimljivost Evrokupa ili Evrolige".

Danilović je, na kraju, indirektno priznao da je Duško Vujošević pogrešno postupio kada je javno kritikovao čelnike velikih državnih preduzeća, koja u lavovskom dijelu sponzorišu srpski sport.

"Vrlo često miješamo građansku hrabrost sa pameću. A, sponzori ne žele da se vezuju za stvari gdje se negativno pominju njihove firme. Ako prepoznaju pravi program, sa mladim igračima, ubijeđen sam da će to da podrže i država i firme koje žele da održe sport u Beogradu".

On priznaje da je tenzija između Partizana i Zvezde narasla preko svake mjere i da, što se tiče košarke, on snosi dio odgovornosti za to.

"Imamo opsadno stanje uvijek kada treba da se igra derbi, u fudbalu ili u košarci. Jesmo temperamentna nacija, ali to ne znači da treba da se bijemo i koljemo".

"Za normalizaciju odnosa, gledanje i uživanje u nekom sportu, treba da se postave određena pravila, da se vrednuje i respektuje ono što je neki klub godinama radio za grad i državu. Ne treba uništavati ono što je dobro, zarad podizanja nekog drugog kluba. Treba podići i druge, ali imati u vidu i poštovati rezultate. Jedino tada ćemo moći normalno da funkcionišemo", završio je Predrag Danilović.

PARTIZAN NIKAD NEĆE STATI

Prvi čovjek crno-bijelih poručio je navijačima da će u narednom periodu "svima biti teško", ali da "treba izdržati".

"Partizan je bio u krizi i poslije Fajnal fora u Barseloni 1998, ali ni tada nije stao, niti će ikada da stane. Uvijek treba imati na umu da je Partizan osvojio Kup šampiona, kao Zvezda u fudbalu. Zato će uvijek imati poštovanje i respekt u Evropi i svijetu. Malo je gradova koji imaju evropske prvake u fudbalu i košarci. To treba da se očuva".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC