• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna Zvezda dobila i treći derbi!

Crveno-bijeli nadoknadili "minus 15" sa poluvremena i pobijedili Partizan pred njegovim navijačima - 72:75 (20:16, 23:12, 10:22, 19:25).

Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 72:75 (43:28), odnosno 0:3 u derbi mečevima ove sezone!

Dva potpuno različita poluvremena, pred oko 4.500 gledalaca, uz smanjen kapacitet Pionira iz bezbjednosnih razloga.

Viđen je potpuno neočekivani preokret crveno-bijelih u drugom dijelu meča i još jedno "prosuto" dvocifreno vođstvo crno-bijelih, koji su prošle nedjelje protiv Cedevite takođe bili na putu da dobiju utakmicu, a zatim posustali.

Razlika je ovog puta bila u trajanju preokreta, pošto je Zvezda uhvatila priključak za pet-šest minuta igre u trećoj četvrtini, a onda "davila" Partizan do finiša, u kome je prelomila ishod serijom 8:0.

Bogdan Bogdanović je svojom jedinom trojkom iz devet pokušaja donio crno-bijelima 68:65 u 37. minutu, a Žofri Lovernj "prikucao" promašaj Saše Pavlovića za 70:66.

I tu je Partizan stao, dok je Zvezda imala dvojicu igrača, "meč vinera" - Jaku Blažiča i Marka Simonovića.

Blažič je pogodio trojku, presjekao pas Pavlovića i poentirao u kontri, natjeravši bivšeg NBA igrača da napravi peti faul, pri tom nesportski.

Crveno-bijeli su preokrenuli na 70:71, promašili čak tri šuta za ubjedljivije vođstvo, ali je na drugoj strani Bertans bio neprecizan iz dva pokušaja. To je kaznio Simonović, trojkom za 70:74 na samo 18 sekundi prije kraja.

Tepić je pet sekundi prije kraja donio tračak nade, Nelson ubacio jedno slobodno bacanje, a Raško Katić natjerao visoke igrače crno-bijelih da sve preostalo vrijeme potroše na borbu za posljednji skok...

Nošen fenomenalnom igrom Pavlovića, Partizan je dobio poluvrijeme rezultatom 43:28, ali se do tada indisponirana i nespremna Zvezda nakon sastanka u svlačionici vratila serijom od 9:0.

Pavlović je nakratko stabilizovao rezultat (49:40), ali uslijedila je nova serija Radonjićevih pulena, ovog puta od 6:0 i u nastavku meča više nije bilo govora o ubjedljivoj prednosti bilo kog tima.

Crvena zvezda Telekom zadržala je stoprocentan skor (5-0), dok je Partizan drugi sa četiri pobjede i jednim porazom.

Crveno-bijeli su rešili u svoju korist oba derbija odigrana u ABA ligi - 86:83 poslije produžetka (kao gosti) i 63:57, kada su većinu prisutnih u dvorani činile Delije.

STATISTIKA

PARTIZAN:
Tepić 6 (4sk, 4as), Lovernj 10 (9sk), Pavlović 20 (3sk, 4as), Dalo, Milutinov 13 (5sk), Bogdanović 9, Gagić 2, Musli 3 (3ukr), Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans 9 (4sk).

ZVEZDA: Mitrović, Lazić 7, Blažič 11, Simonović 10 (4sk), Marjanović 15 (9sk), Radenović 17 (5sk), Katić 2, Nelson 7, Dženkins 4, Lipovij, Tejić, Dragićević 2.



PRVO POLUVRIJEME

Partizan se poslije nesigurnog početka nametnuo preko Saše Pavlovića, koji je bio nezadrživ za Blažiča, Lazića i Simonovića.

Pavlović je od ulaska u igru u petom minutu, bio odgovoran za polovinu ukupnog napadačkog učinka crno-bijelih tokom prvog poluvremena - što svojim koševima (14), što asistencijama (tri).

Partizan je mnogo bolje igrao i u fazi odbrane. Za razliku od uobičajene zone "1-3-1", Duško Vujošević je postavio dosta užu defanzivnu varijantu, napunio reket i u velikoj mjeri neutralisao Zvezdine centre, a prodore bekova u potpunosti.

Kada se tome doda ponovo očajan šut crveno-bijelih za tri poena (1/10), jasno je zbog čega je aktuelni šampion došao do 15 poena prednosti - 43:28.

Zvezda je vodila do osmog minuta (5:9, 12:14), Partizan se "odlijepio" serijom od 10:0, između devetog i 15. minuta (27:16), a pred odlazak na odmor imao je još jednu veliku seriju - 12:2.

Poslije pet i po minuta bez timskog koša, Ivan Radenović je zagrijao srca gostujućih navijača akcijom"dva plus jedan" i potom trojkom sa krila, uz pomoć table.

Sredinom druge četvrtine uhvaćen je priključak (29:24, 31:26), ali je Partizan napadački bio znatno raspoloženiji, dok su se crveno-bijelima osvetile greške Demarkusa Nelsona, koji djeluje kao igrač koji se najmanje oporavio od poraza u ABA polufinalu.

Trojka Bertansa poslije prodora Pavlovića i tri poena Milutinova doneli su Vujoševićevim učenicima pomenutih "plus 15" u samom finišu poluvremena.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC