• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Široki rutinski do 1:0

Košarkaši Širokog deklasirali su sarajevski Spars sa 79:45 i poveli 1:0 u seriji polufinala plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Očekivano...

Široki - Spars 79:45 (21:15, 17:3, 21:12, 20:15).

Izabranici Ivana Velića su već poslije prvih 20 minuta riješili pitanje pobjednika odlijepivši se na dvadeset razlike (38:18), pa je nastavak utakmice u dvorani "Pecara" protekao u na momente egzibicionoj igri.

Koliko dominantni su bili širokobriješki košarkaši najbolje ilustruje rezultat drugog perioda u kojem su gosti postigli samo tri poena!

Tokom trećem kvartala, prednost domaćina porasla je na +30, da bi u posljednjih 10 minuta još dodatno povećali razliku na konačnih +34.

U susretu u Širokom Brijegu briljirao je Robert Rikić, kome je jedan skok nedostajao da upiše dabl-dabl učinak pošto je zabilježio 24 poena uz devet uhvaćenih lopti. Dvocifreni su bili i Dalibor Peršić sa 15, odnosno Josip Bilinovac sa tri koša manje.

Kod Sarajlija najefikasniji su bili mladi Mirza Bulić sa 12 i iskusni Nikola Đurasović sa 10 pogodaka.

Jasno je i laicima da će u finalu plej-ofa igrati Široki i Igokea, koja je juče takođe bez ikakvih problema savladala Mladost iz Mrkonjić Grada (83:49).

Ipak, preostalo je da se odigraju još (vjerovatno) po jedna utakmica polufinala, pa će koplja ukrstiti najbolji košarkaški timovi u državi.

Drugi polufinalni susreti igraju se u subotu, a u slučaju "čuda", odnosno pobjeda Sparsa ili Mladosti, "majstorice" će biti odigrane 6. maja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC