• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj i Bertans: Loš meč, cilj ostaje isti

Košarkaši Partizana konstatovali poslije poraza u derbiju da je Zvezda odigrala drugo poluvrijeme sa većom energijom i da ne odustaju od titule.

Poraz od Cedevite i krah evroligaške ambicije (tačnije - navike) očekivano su ostavili traga na igračima Partizana.

U drugom poluvremenu polufinala ABA lige vodili su 11 razlike i izgubili košem Nolana Smita u posljednjoj sekundi. U prvom poluvremenu derbija protiv Crvene zvezde Telekom vodili su 15 poena, ali su i tu prednost ispustili, pa i treći put ove sezone izgubili od najvećeg rivala.

Poslije utakmice su govorili o razlozima poraza.

"Ponovo nismo odigrali dobro. Kada smo vodili 15 razlike Zvezda je igrala loše, poslije toga se vratila, a mi smo napravili nekoliko grešaka, dozvolili nekoliko ofanzivnih skokova, Blažičevu trojku... To nije dobar način da igrate ako hoćete pobjedu", rekao je prije izlaska iz "Pionira" Žofri Lovernj.

Kapiten Partizana nije htio da pravi poređenje sa utakmicom protiv Cedevite, uz podsjećanje da su crno-bijeli na toj utakmici najprije gubili 16 poena, da bi se vratili u meč i izgubili u završnici.

Kako naći volju i motivaciju za nastavak sezone?

"Naš cilj je da osvojimo Superligu i da završimo na dobroj poziciji pred plej-of. Hoćemo da pokušamo da budemo prvi. Zvezda je pobijedila sa tri razlike i ako budemo imali isti broj pobjeda i ako pobijedimo na njihovom terenu sa razlikom većom od tri poena možemo da budemo prvi. Ništa nije gotovo", dodao je Francuz.

Teška situacija u klubu iz Humske, o kojoj je u opširnom intervjuu "Sportskom žurnalu" govorio predsjednik Partizana Predrag Danilović, u značajnoj mjeri je ove sezone uslovljena i kadrovskim problemima crno-bijelih.

U prvom superligaškom derbiju lakšu povredu zadobio je Saša Pavlović (prepona), ali je, na sreću, konstatovao da nije ozbiljna, iako mu je jasno smetala tokom utakmice.

Sa bolnom grimasom je svlačionicu napustio i Davis Bertans, koji u srijedu nije imao svoje veče (1/6 za tri).

"Samo udarac. Malo boli, ali nije to ništa", rekao je Letonac novinarima u tunelu ispred svlačionice.




O meču i porazu govorio je kratko.

"Teško je pričati poslije ove utakmice. Na poluvremenu smo imali 15 razlike, ali smo nekako stali, a oni nas stigli na pet, pa na koš razlike.... Poslije je utakmica bila otvorena. U drugom poluvremenu su krenuli mnogo jače nego u prvom, sa mnogo većom energijom. Igrali su agresivno odbranu i mislim da u prvih pet minuta poluvremena nismo dali koš", konstatovao je Bertans.

U svlačionici "Pionira", košarkaši Partizana dobili su u fascikli podatke skauta o ekipi FMP Železnika, narednom rivalu crno-bijelih (nedjelja,18.00).

"Jedan poraz je jedan poraz, sad kad je utakmica završena mislimo na sljedeću i kako da u njoj pobijedimo. Idemo dalje", podvukao je Bertans.

Tim Duška Vujoševića poslije pet kola Superlige zauzima drugo mjesto na tabeli, sa skorom 4-1. Prva je Crvena zvezda Telekom (5-0), dok su na deobi treće pozicije Mega Vizura i Radnički (3-2).

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC