• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raičević za MONDO: Ove sezone igramo na srce

Krilni centar Miroslav Raičević kaže da je Zvezda sve uspehe ove sezone ostvarila oslanjajući se na kolektivni duh i maksimalno zalaganje.

 Raičević za MONDO: Ove sezone igramo na srce Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde su plasmanom u osminu finala ULEB kupa postigli uspeh kojem se malo ko nadao. Slavni Beneton trebalo je da bude nepremostiva prepreka za tim Stevana Karadžića, ali crveno-beli su pobedama u obe utakmice zasluženo prošli među 16 najboljih.

"Beneton je ekipa sa mnogo dobrih igrača i klub velikog imena. Ipak mislim da je u tim mečevima prevagnulo naše veliko srce. Mislim da smo zasluženo slavili i da je plasman u osminu finala naš veliki uspeh i velika afirmacija, kako za klub, tako i za nas igrače", rekao je za MONDO Miroslav Raičević, krilni centar Zvezde.

Ove sezone vam nekako leže italijanske ekipe, pošto je u grupi "nastradao" još jedan velikan iz Palakanestra, Fortitudo iz Bolonje.

"Jeste, kada malo pogledam unazad, protiv njihovih ekipa imamo skor 4:0 i očigledno je da smo dosta motivisani kada igramo protiv Italijana".

U borbi za plasman na finalni turnir ULEB kupa Zvezdu očekuju dueli sa turskim Bešiktašom. Čini se da je njihova glavna snaga pod košem, gde dominiraju Kaja Peker, Predrag Drobnjak i Sandro Nicević.

"Koliko sam ja čuo, oni imaju fantastičnu statistiku u ULEB kupu. U grupi nisu izgubili nijedan meč, a centarska linija im je posebno jaka. Nama ostaje da se dobro pripremimo i da damo sve od sebe, pa ćemo videti šta će biti. Sigurno je da će njihovi crno-beli dresovi biti dodatni motiv za nas".

Protiv beogradskih crno-belih poslednjih sezona baš nemate uspeha?

"Oni trenutno igraju bolju košarku nego ikada proteklih godina. Imaju par mladih igrača, koji izgaraju za tim i koji su stasali u vođe. Partizan je jako dobra ekipa, sa veoma dobrim trenerom i o njima mislim sve najbolje".

Čini se da i Zvezda igra bolje ove sezone, iako je ranije imala mnogo skuplje timove, sa većim zvezdama.

"Jeste tako. Ove godine smo skupili redove, igramo više na srce i mladost, a u ekipi vlada odlična atmosfera. Svi dajemo maksimum i to nas vodi napred. Takođe, trener Stevan Karadžić i stručni štab dobro vode ekipu".

Kao mnogi naši talentovani igrači, Raičević je krajem devedesetih počeo da gradi karijeru u Grčkoj. Igrajući za juniorsku selekciju Jugoslavije zapao je za oko skautima Arisa, potpisao je višegodišnji ugovor i dobio grčki pasoš.

Najveći uspeh u Arisu bio mu je osvajanje FIBA kupa 2003. godine, kada je u finalu protiv Prokoma Vili Solomon promašio slobodno bacanje, a Raičević uhvatio loptu i preko trojice igrača poentirao za trijumf. Taj tim Arisa se brzo "raspao", a Raičević na poziv Dragana Šakote dolazi u Zvezdu.

Kao reprezentativac je prešao u moskovski Dinamo, gde počinju problemi sa povredama. Iz Dinama odlazi u Napoli, a potom se vraća u Beograd.

"Povrede su sastavni deo karijere svakog sportiste. To se svima dešava, usponi i padovi. Naročito je teško kada imaš ozbiljnu povredu kao ja, a na nju se odmah nadoveže druga. Ipak sam zadovoljan, jer se polako vraćam na teren i u narednom periodu želim da dam sve od sebe da bi Zvezda uradila što više u NLB ligi, ULEB kupu i domaćem prvenstvu", završio je Raičević.

(Nemanja Babić, MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC