• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Partizan želi, ali ne garantuje revanš

Posle utakmice sa Montepaskijem u Pioniru (sreda, 18.45) znaće se da li Partizan ostaje kandidat za plasman u četvrtfinale Evrolige.

 TOP 16: Partizan želi, ali ne garantuje revanš Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana pokušaće u sredu od 18.45 časova da se revanširaju ekipi Montepaskija za debakl (71:54) koji su doživeli u Sijeni, na startu Top 16 faze Evrolige.

Italijanski tim tada je naterao crno-bele da izgube 29 lopti, a kasnije je pobedama nad Efesom i Panatinaikosom zaseo na čelo tabele D grupe sa impresivnim skorom 3-0.

"Moramo da idemo na pobedu, ali nemamo obavezu da pobedimo", poručio je trener Partizana Duško Vujošević.

"Pobeda nad Montepaskijem bila bi veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige. Pitanje je koliko je to realno, ali to je naša želja. Naravno, želimo i da im se revanširamo za poraz koji je došao posle našeg fizičkog i emotivnog pražnjenja na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća", dodao je Vujošević.

Partizan na polovini druge faze ima jednu pobedu i dva poraza, isto kao Efes i Panatinaikos. S obzirom na to da mu predstoje dve utakmice kod kuće, šampion Srbije teoretski ima dobre izglede da zauzme drugo mesto u grupi i tako načini veliko iznenađenje.

"Sijena je sigurno došla u Beograd po bodove, kojima bi praktično obezbedila prvu poziciju. Sistem takmičenja je takav da je velika razlika između dva tima koja prođu dalje i dva koja ispadnu, a skoro isto tolika između prvog i drugog. Pobednici grupa u četvrtfinalu će imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici", objasnio je Partizanov šef struke.

Mladi Milenko Tepić jedan je od najzaslužnijih što je ekipa kojoj mnogi nisu davali šansu da prođe u Top 16, malo-pomalo postala jedan od "hitova" elitnog evropskog takmičenja.

"Montepaski je jedina neporažena ekipa u našoj grupi, a ako računamo i utakmice prve faze, nalaze se u seriji od sedam pobeda. Mi smo u Sijeni odigrali lošu utakmicu, a oni izuzetno čvrsto, čak i prljavo. Njima je ovo prilika da se učvrste na prvoj poziciji, ali imamo i mi svoje ambicije. Pobedom nad Efesom postali smo ravnopravni kandidati za prolaz u četvrtfinale".

Tepić i Vujošević zajedno su pozvali navijače da fer i sportskim bodrenjem, kao prošle nedelje protiv Efesa, "pozitivno iznenade Evropu".

Vujošević je još malo govorio o gostujućem timu, o kojem ima maksimalno pozitivno mišljenje.

"Rezultati koje ostvaruju govore sami za sebe. Montepaski je 'legija stranaca', imaju samo dva prava Italijana, ali su ekipa sa fantastičnim odnosom prema igri. Selektirali su kvalitetne strance i uklopili ih u određeni model ponašanja, tako da se svi žrtvuju za tim, umesto da igraju za ličnu statistiku, kao mnogi drugi američki igrači", naveo je prvi stručnjak crno-belih.

Sijena je prošle nedelje nadigrala i pobedila Panatinaikos jakom odbranom i vanserijskim šutom za tri poena (14-25).

"Niko osim Mekintajera nije izraziti šuter, međutim, svi su dovoljno dobri da pogađaju skoro uvek kada je važno. Stonruk, kom šut spolja nije karakteristika, rešio je utakmicu protiv Panatinaikosa sa dve uzastopne trojke. Timskom saradnjom dovode jedni druge u dobre pozicije i tako zajednički vrede više nego što iznosi skup njihovih pojedinačnih vrednosti", zaključio je Vujošević.

I kako da Partizan pobedi takvu ekipu? Teško, ali ovi momci su već dokazali da ništa nije nemoguće.

PAROVI 4. KOLA

Sreda

GRUPA D: Partizan - Montepaski (18.45)
GRUPA E: Fenerbahče Ulker - Aris (19.15)
Taukeramika - Lijetuvos Ritas (20.30)
GRUPA G: Unikaha - Barselona (20.45)

Četvrtak

GRUPA D: Panatinaikos - Efes Pilsen (20.45)
GRUPA F: Žalgiris - Real Madrid (19.15)
Makabi - Olimpijakos (19.50)
GRUPA G: Lotomatika - CSKA Moskva (20.30)

TABELE

GRUPA D: Montepaski 3-0, Efes 1-2, Partizan 1-2, Panatinaikos 1-2.
GRUPA E: Taukeramika 3-0, Fenerbahče 2-1, Lijetuvos 1-2, Aris 0-3.
GRUPA F: Makabi 2-1, Real 2-1, Žalgiris 1-2, Olimpijakos 1-2.
GRUPA G: Barselona 2-1, CSKA 2-1, Unikaha 1-2, Lotomatika 1-2.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC