• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: NLB liga mora da se modifikuje

Odlaganjem utakmice Partizan - Cibona, u kombinaciji sa obavezama crno-belih u Evropi, stvorena je praktično nerešiva "kriza termina".

 Vujošević: NLB liga mora da se modifikuje Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da će regionalna NLB liga "morati da se modifikuje", ako njeni čelnici imaju nameru da to takmičenje opstane u narednim godinama.

"Liga mora da se postavi na zdrave temelje", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare uoči meča Evrolige protiv Montepaskija.

Povod priči na tu temu bilo je odlaganje utakmice 22. kola NLB lige između Partizana i Cibone, kada su Zagrepčani poslušali savet hrvatskog Ministarstva inostranih poslova i odustali od dolaska u Beograd, iako im je iz Srbije garantovana bezbednost.

Sada je zbog Partizanovog zgusnutog rasporeda pitanje kada će biti odigran taj meč, naročito što se regularni deo sezone NLB lige završava 22, a četvrtfinale plej-ofa počinje već 25. marta.

Poslednje kolo Top 16 faze Evrolige zakazano je za 19. i 20. mart. To u praksi znači da crno-beli ne mogu da dočekaju Cibonu ni u jednom terminu, a da regularnost takmičenja ne bude narušena.

"Nama to odlaganje nikako nije odgovaralo zbog ritma utakmica u kojem se nalazimo. Hteo sam da u Podgorici protiv Budućnosti odmorim dvojicu-trojicu igrača, ali sam odustao jer znam kako bi to bilo protumačeno. Što se tiče Cibone, sigurno je da tu utakmicu nećemo igrati u terminu koji nam ne odgovara", naglasio je Vujošević.

Crno-beli su tražili da meč protiv rivala iz Hrvatske dobiju službenim rezultatom 20:0, ali su čelnici NLB lige taj zahtev odbili.

"Njihovo nedolaženje u Beograd bilo je vrsta političke manipulacije, a ovo što se radi sada je manipulacija manipulacijom", konstatovao je Vujošević.

"Mi nećemo bog zna šta demonstrirati tim povodom, niti smatramo da se odigravanjem ili neodigravanjem utakmice Partizan - Cibona rešava pitanje opstanka Jadranske lige. Ali na ovaj način takmičenje ne može da funkcioniše, jer onda mi možemo da kažemo da zbog okupljanja hrvatskih navijača u Vukovaru ne smemo da putujemo na Fajnal for u Zadru", zaključio je strateg crno-belih.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC