• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ OF: Igokea odbranila titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Igokee u četvrtom meču Plej ofa savladali Široki rezultatom 54:51 i stigli do druge uzastopne, a ukupno treće titule šampiona BiH.

Aleksandrovčani su tako ukupnim rezultatom 3:1 slavili u finalnoj seriji protiv Širokog, čime su se okitili titulom šampiona Bosne i Hercegovine.

U meču sa rekordno malim brojem poena, tim Vlade Jovanovića slavio je sa 54:51, po četvrtinama 13:17, 12:6, 14:12, 15:16.

Prva dionica meča pripala je gostima. Sredinom osmog minuta Širokobriježani su imali šest poena prednosti (9:15), da bi na isteku desetog minuta domaći košarkaši smanjili zaostatak na četiri poena, 13:17.

U drugoj četvrtini veoma rastrzana igra oba tima donijela je svega 18 poena! "Igosi" su ubacili 12, a gosti duplo manje! Na veliku pauzu Igokea je otišla sa prednošću 25:23.

Drugo poluvrijeme počelo je poprilično izjednačenom igrom. Niti jedna ekipa nije uspjela da stvori osjetniju prednost, pa je rezultat nakon 30 minuta glasio 39:35.

I u odlučujućoj četvrtini ista slika na terenu. Na isteku 34. minuta domaći košarkaši imali su najveću prednost na utakmici, kada je na semaforu pisalo 48:39. Nešto boljom igrom Hercegovci su do kraja susreta uspjeli samo da smanje zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugroze vođstvo Aleksandrovčana, koji su na kraju slavili 54:51.

Marko Jošilo dabl-dabl učinkom obilježio je odlučujući meč finalne serije. Sa 14 poenai i čak 15 skokova bio je prvo ime u redovima pobjedničke. Poen manje postigao je Seržerio Gipson.

Kod gostiju istakao se Robert Rikić sa 16 poena i osam skokova, dok je raspoložen bio i Dalibor Peršić (14 poena, sedam skokova).

Po završetku meča, ali i sezone, trener Igokee Vlado Jovanović bio je presrećan nakon osvojene titule.

"Srećni smo što smo stigli do titule. Serija je bila izuzetno teška, naročito nakon prve utakmice, koju smo odigrali veoma loše nakon čega smo poraženi. Današnji meč bio je takođe težak, pošto smo znali koliki je ulog. Na kraju sam izuzetno srećan i ponosan na momke koji su došli do titule", rekao je Ivanović.

Na pitanje da li će i sljedeće sezone sjediti na klupi Aleksandrovčana, srpski stručnjak je rekao:

"Pustite me da slavim, vidjećemo kasnije šta će se dešavati."

Trener Širokog Ivan Velić sportski je priznao poraz i čestitao Igokei na osvojenoj tituli.

"Igokea je zasluženo stigla do titule. Čestitao bih Aleksandrovčanima, ali i mojim igračima, koji su pravi heroji. Igrali smo sa malim fondom igrača, ali smo dali sve od sebe. Iako smo znali da naredne sezone nećemo igrati ABA ligu, pokazali da smo ozbiljan klub. Naredne sezone igraćemo samo Ligu BiH, a ukoliko ne dobijem neku izuzetno povoljnu ponudu, ostaću na klupi Širokog. Došao sam na duži period da radim sa ovim mladim igračima i trenutno ne razmišljam o promjeni sredine", rekao je trener vicešampiona BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC