• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Poraz u pravom trenutku

Autor mondo.rs

Plejmejker Zvezde konstatovao posle poraza od Mege da je pauza opustila crveno-bele. Smatra i da bi loš rezultat mogao da otrezni ekipu.

 Nelson: Poraz u pravom trenutku Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle devet uzastopnih pobeda, košarkaši Crvene zvezde Telekom pretrpeli su u utorak uveče i prvi superligaški poraz, od Mega Vizure.

Prinudno izmešteni u halu u Železniku, igrači Dejana Radonjića uspavano su ušli u utakmicu i dozvolili rivalu da krajem prvog poluvremena povede i 50:33. Potom su uspeli da se vrate u meč i steknu prednost (70:68), ali nisu znali da se izbore sa raspoloženim Novicom Veličkovićem, Nikolom Jokićem, Nemanjom Dangubićem...

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson završio je utakmicu sa 12 poena i pet asistencija. Uz Čarlsa Dženkinsa (2/6 za tri) bio je jedini igrač crveno-belih koji je pogađao van linije 6,75 (4/24).

"Duel sa Megom nam je bio prvi meč posle duže pauze i očigledno je da smo se zbog toga mentalno opustili. Trebalo nam je dosta vremena da shvatimo da na terenu imamo neki posao koji moramo da uradimo. U drugom poluvremenu smo imali mnogo bolji pristup, pokazali smo znatno više energije, ali do tada je Mega već uspela da napravi vođstvo", izjavio je Amerikanac za klupski sajt.

Iskusni kreator igre sportski je čestitao rivalu pobedu.

"Nedostajala je naša mnogo bolja timska igra, koja je u drugom poluvremenu bila na višem nivou, ali to je bilo nedovoljno. Mega nas je nadigrala i to treba priznati".

Pred crveno-belima su još četiri superligaške utakmice do početka plej-ofa. "Ubrzanim" rasporedom, ligaški deo biće završen već do kraja sledeće nedelje.

U međuvremenu, Zvezda će igrati protiv Radničkog (29.5), Partizana (31.5), Crnokose (2.6) i Metalca (4.6).

"Nikada nije dobro izgubiti, ali ako je poraz morao da se desi onda je došao u pravom trenutku da nas sve otrezni. Činjenica je da smo bili prvi na tabeli, da smo u devet utakmica imali isto toliko pobeda, ali šampionat nije završen i ima još dosta da se igra. Moramo da se probudimo, a ovaj neuspeh nam je opomena da se nijedan protivnik unapred neće predati, da svi sa mnogo motiva igraju protiv nas i da zato u svakom narednom meču moramo da pružimo naš maksimum kako bismo dokazali kvalitet", dodao je plejmejker.

Radnički i Zvezda odigrali su ove sezone najneizvesniji međusobni duel u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Plejmejker crveno-belih pamti taj duel i izuzetno poštuje narednog rivala.

"Očekuje nas nova teška utakmica. Radnički će igrati slično kao Mega i zato ne smemo da ponovimo greške koje su nam se dešavale u Železniku. Naša timska odbrana mora da bude mnogo čvršća i agresivnija. Takođe, protok lopte u napadu mora da bude znatno bolji. Moramo da zadržimo odlučnost, ali ne smemo da budemo nestrpljivi", podvukao je Nelson i izrazio očekivanje da će ekipa popraviti utisak u odnosu na duel sa Mega Vizurom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC