• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Nurkić i Šarić u "zelenoj sobi"

Jusuf Nurkić i Dario Šarić biće jedini Evropljani u grupi od 21 igrača koji će izvesno biti visoko birani na draftu. Miciću, Dangubiću, Jokiću i Bogdanoviću ostaju kraj prve ili druga runda?

Američki novinari saznali su u petak imena košarkaša koji će dobiti pozivnicu da 26. juna, u hali Bruklin Netsa, prisustvuju NBA draftu i saznaju koji će ih klub odabrati.

Spisak igrača koji će sedeti u "zelenoj sobi", tradicionalno rezervisanoj za visoke "pikove", sadrži i imena Jusufa Nurkića, igrača Cedevite, i Darija Šarića, predvodnika Cibone.

Uz njih, članove njihovih porodica i menadžere, sedeće i još 19 talentovanih košarkaša, među njima Džabari Parker, Endrju Vigins, Kamerunac Džoel Embid... Nažalost, ne i prijavljeni srpski košarkaši, koji će takođe moći da lično prisustvuju draftu, ako žele.

Podsetimo da su prijave podneli igrači Mega Vizure Vasilije Micić, Nemanja Dangubić i Nikola Jokić, a da je Bogdan Bogdanović automatski na raspolaganju NBA klubovima zbog svoje 22 godine.

Praksa je prethodnih godina potvrđivala da su igrači pozivani u "zelenu sobu" po pravilu visoko birani. Primera radi, 2011. je u njoj sedelo 15 košarkaša i poslednji je iz nje izašao Kris Singlton, kao 18. pik Vašingtona.

Godinu kasnije, 2012, od 14 unapred objavljenih imena, komesar Dejvid Štern poslednjeg je prozvao Tajlera Zelera, koji je otišao u Klivlend, kao 17. pik. Prošle godine je od 13 košarkaša u "zelenoj sobi" najkasnije na draftu biran Rus Sergej Karasjov (19. pik).

Prema tome, nameće se zaključak da za srpske košarkaše ostaju kraj prve i druga runda. Pravo da prvi bira imaće Klivlend, treći put u poslednje četiri godine.

Ove godine, u "zelenoj sobi" sedeće:

Endrju Vigins, Džabari Parker, Džoel Embid, Dante Eksum, Noa Vonle, Aron Gordon, Džulijus Randl, Markus Smart, Dag Mekdermot, Dario Šarić, Gari Haris, Elfrid Pejton, Nik Stauskas, Džejms Jang, Zek Lavin, Jusuf Nurkić, Adrijan Pejn, Ti-Džej Voren, Tajler Enis, Rodni Hud i Šabaz Nejpijer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC