• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Partizan (Palasio) srušio Sijenu!

Milton Palasio sa 26 poena predvodio crno-bele do preokreta i vredne pobede nad Montepaskijem - 78:75 u četvrtom kolu Top 16 Evrolige.

 TOP 16: Partizan (Palasio) srušio Sijenu! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana, predvođeni fantastičnim Miltonom Palasiom, savladali su Montepaski iz Sijene rezultatom 78:75 (16:13, 16:21, 15:20, 31:21) i održali nadu u plasman u četvrtfinale Evrolige!

Crno-beli posle četiri kola Top 16 faze imaju skor 2-2, dok je Montepaskiju ovo bio prvi poraz u grupi i prvi u takmičenju, računajući i uvodnu fazu, posle sedam uzastopnih trijumfa. U četvrtak se sastaju Panatinaikos i Efes, koji imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Palasio je bio tvorac preokreta i ubedljivo najefikasniji pojedinac utakmice sa 26 poena. Nikola Peković ubacio je 16, a Dušan Kecman i Novica Veličković po deset.

Bendžamin Eze i Terel Mekintajer dali su po 16 koševa za Montepaski, dok se Šon Stonruk zaustavio na 13.

Prvak Srbije imao je vođstvo od 76:75 i poslednji napad, ali je Stonruk nogom skrenuo loptu koju je iz auta ubacio Veličković. Sudije to nisu videle, a dugokosi igrač je fauliran samo 3,9 sekundi pre kraja.

Sreća koja je u Evropi toliko puta okrenula leđa Partizanu, sada je vratila dobar deo duga - Stonruk je promašio oba slobodna bacanja, na Kecmanu je načinjen nesportski faul i on je sa dva precizna šuta postavio konačan rezultat!

Gosti su u 36. minutu imali velikih osam poena prednosti (60:68), ali Palasio sa šest i Peković sa dva poena doneli su izjednačenje dva minuta kasnije - 68:68.

Veličković je trojkom posle koša Mekintajera doneo Partizanu prvo vođstvo još od uvodnih minuta trećeg perioda (71:70), a onda se ušlo u igru nerava u kojoj je tim Duška Vujoševića smogao snage i koncentracije za pobedu.

Vrhunskom odbranom i gotovo nepogrešivim izvođenjem penala, crno-beli su izborili zaslužen i možda zlata vredan trijumf, ali do cilja će morati da sruše barem još jednu veliku prepreku.

Posebno je interesantno da je Partizan dobio utakmicu u kojoj je bio bez pogotka za tri poena sve do 34. minuta, kada su Palasio i Veličković uzastopnim pogocima smanjili na 60:63. Ispostavilo se da su za trijumf bile dovoljne svega tri "bombe", ali uz 62 odsto pogođenih šuteva za dva poena i deset skokova više (28:18).

Partizan je počeo utakmicu, agresivnom odbranom, dok je u napadu raspoložen bio Palasio i to je rezultiralo prednošću od 8:2 i 14:6. Ipak, gosti su ulaskom makedonskog plejmejkera Ilievskog umesto Mekintajera, kao i snažnog Litvanca Lavrinoviča, brzo uspostavili ravnotežu.

Neugodni Stonruk ubacio je tri trojke, primorao odbranu crno-belih da se raširi i Montepaski je u 14. minutu prvi put poveo - 23:24. Posle slobodnog bacanja Pekovića za 29:28, Sijena je serijom Ezea, Sata i Mekintajera preokrenula na 29:34.

Uzvratio je Partizan, serijom od 8:0 na prelazu druge u treću četvrtinu - 37:34 - ali Tornton i Mekintajer odgovorili su trojkama, tako da ni to vođstvo nije dugo trajalo. Opet je na scenu stupio snažni Nigerijac Eze, a crno-beli su serijom izgubljenih lopti (devet u trećoj četvrtini) omogućili Montepaskiju da u 29. minutu povede sa rekordnih 41:52.

Iako se utakmica učinila izgubljenom, a crno-beli još jednom bez rešenja za odbranu na granici faula, nošeni gromoglasnim navijanjem nisu se predali.

Ponekad više srcem nego pameću, u više navrata su prilazili na korak od preokreta, ali iskusni "legionari" italijanskog tima u svakoj prilici su imali pravi odgovor - sve do poslednjeg Partizanovog naleta.

PARTIZAN: Palasio 26 (šut za dva 7-9, za trojku 1-2, penali 9-9, 4sk), Tepić 9, Kecman 10 (3sk, 3as), Borovnjak 2, Tripković, Veličković 10 (za trojku 2-4, 4sk, 4as, 4izg), Peković 16 (za dva 6-10, 7sk), Vitkovac 3, Đurković, Božić, Milošević, Vraneš 2.

MONTEPASKI: Mekintajer 16 (4sk, 5izg), Ilievski 7 (4izg), Eze 16 (šut za dva 6-9, penali 4-4, 5sk), Karareto, Sato 7, Tornton 3, K. Lavrinovič 9, Res, Diner 4, Romero, Stonruk 13 (za trojku 4-8, 4sk).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC