• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajiće" pobjeda dijeli od A divizije!

Autor mondo.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina sa maksimalnim učinkom okončala je grupni dio takmičenja na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu. U posljednjem kolu grupe A, "zmajići" savladali Luksemburg 99:52.

 "Zmajiće" pobjeda dijeli od A divizije! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tim Alena Abaza tako je takmičenje u grupi završio sa svih šest pobjeda. Redom su padali Belgija (71:50), Kipar (104:56), Rumunija (96:40), Estonija (95:57), Portugalija (73:64) i na kraju Luksemburg (99:52).

BOSNA I HERCEGOVINA - LUKSEMBURG 99:52 (20:10, 15:19, 35:10, 29:13)

U prvoj četvrtini "zmajići" su postigli 20 poena, primili 10, pa se sa "plus 10" otišlo na prvu pauzu. Luksemburžani su uzvratili u drugoj dionici, odigrali nešto bolje i smanjili zaostatak riješivši ovaj period igre 19:15 u svoju korist. Ali, to je bilo sve od njih.

U trećoj četvrtini pokazalo se ko je gazda u Sarajevu. Bh. košarkaši ubacili su čak 35 poena, 25 više od protivnika i već tada se moglo zaključiti da će mladi "zmajevi" upisati još jedan siguran trijumf. Do kraja je prednost samo rasla, do konačnih "plus 47".

Po običaju, najdominantniji igrač na utakmici bio je Jusuf Nurkić sa 20 poena i 10 skokova, a već u prvoj četvrtini bio je blizu dabl-dabl učinka (14 poena i sedam skokova). Što nije uradio u prvih 10 minuta, novi član Denver Nagetsa nadoknadio je kasnije iako je veći dio nastavka susreta odmarao.

Dvocifrenim učinkom istakli su se i Adin Vrabac (12 poena, pet skokova), Ermin Dedić (12, 1), Marko Vuković (11, 7) i Amar Alibegović (10, 0), dok je kod Luksemburžana bolji od ostalih bio Bob Melher sa 15 poena.

Mladi bh. košarkaši tako su ostvarili prvi zacrtani cilj - prolaz u polufinale, pa ih sada do plasmana u A diviziju dijeli još samo jedan trijumf. Naime, u viši rang plasiraće se finalisti i trećeplasirana selekcija na turniru.

U polufinalu u subotu od 20 časova, "zmajići" će igrati protiv Ukrajine, koja je u grupi B zabilježila pet pobjeda i jedan poraz i time zauzela drugo mjesto.

Isti skor imali su prvoplasirana Bjelorusija i trećeplasirana Holandija, ali su Bjelorusi zbog najboljeg međusobnog skora na mini tabeli ove tri selekcije osvojili prvo mjesto, pa će u drugom polufinalu odmjeriti snage sa Belgijom (subota, 17.30).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC