• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-18): "Orlićima" srebro, Turska kao SFRJ

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Najbolji juniori Srbije ipak nisu imali šansu u finalu Evropskog prvenstva u Turskoj. Poraženi su od domaćina 68:85. BiH na kraju 12.

 EP (U-18): "Orlićima" srebro, Turska kao SFRJ Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U-18 reprezentacija Turske postala je u nedelju uveče prva od 1988. godine koja je odbranila zlato svojih prethodnika u istom uzrastu!

Ponovivši uspjeh selekcije SFR Jugoslavije od prije 26 godina, posljednje koja je odbranila  najsjajnije (EP '88 u Vrbasu i Srbobranu) domaća reprezentacija pobijedila je Srbiju u finalu u Konji:

TURSKA - SRBIJA 85:68(25:11, 11:17, 32:18, 17:22)

Kao i u U-20 konkurenciji, i najbolji turski juniori zvanično su najtalentovaniji na Starom kontinentu. Zlato su osvojili u duelu protiv selekcije Srbije, lišene rezultatske neizvesnosti.

Već za pet i po minuta, Turci su poveli 14:3 i nedostižno pobjegli "orlićima", koji su smogli snage samo da se početkom drugog poluvremena primaknu na "minus osam" (37:45, 24. minut).

Međutim, već na isteku pola sata igre, novi-stari šampion Evrope vodio je maksimalnih 24 poena razlike (68:44), pri čemu je razjašnjeno da su male šanse za iznenađenje u završnom kvartalu. Najbolji igrač finala bio je krilni košarkaš Tolga Gečim, sa 18 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Za U-18 reprezentaciju Srbije, koja je u drugoj fazi pobijedila šampiona - Tursku 82:62, u finalu je najviše poena postigao igrač sa slike, Stefan Peno (13).

Igrali su i Stefan Simić (4), Uroš Čarapić (2), Danilo Ostojić (5, 4 sk), Radovan Đoković (10), Vanja Marinković (3, 6 sk), Ilija Đoković (8, 3 as), Stefan Lazarević (9, 4 sk), Nikola Pavlović (2, 5 sk), Marko Radovanović (6, 3 sk), Vasilije Vučetić 6 (6 sk) i Vuk Karadžić.

Izvor: mondo.ba

BIH NA KRAJU 12.

Reprezentacija BiH je poražena u posljednjem meču Evropskog prvenstva. Crna Gora je bila bolja 85:64 i na taj način su naši momci osvojili 12. mjesto i iduće godine ćemo ponovo igrati u A diviziji.

Kada se pogleda cjelokupan turnir, naša reprezentacija je napravila veliki uspjeh i do sada najveći u omladinskim kategorijama, jer smo završili među prvih 12 u Europi.

U-18 Evropska prvenstva odigravaju se od 1964. godine, a titule su do 1988. osvajale samo reprezentacije Sovjetskog saveza i Jugoslavije. Od raspada SFRJ, naša juniorska selekcija bila je tri puta prvak Starog kontinenta - u Beogradu 2005, Madridu 2007. i Mecu 2009.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC