• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju namučio Novi Zeland!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u pretposlednjoj proveri pred FIBA Svetski kup ostvarila novu pobedu - 83:79 (24:22, 18:23, 19:15, 22:19). Igrali Teodosić i Krstić.

 Srbiju namučio Novi Zeland! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Srbija neuigrana, spora i pomalo dekoncentrisana, a Novi Zeland šuterski raspoložen, brz i neugodan, kao i ranije.

Uostalom, nisu lako sa "kivijima" izašli ni Slovenci i Litvanci pre nekoliko dana, mada su ih Grci posle sačekali na "krivini" i pobedili sa 30 razlike.

STATISTIKA

SRBIJA: Teodosić 6 (3as), Micov 6 (3sk, 2as, 2ukr), Bogdanović 16 (3as), Bjelica 8 (7sk, 3as), Marković, Kalinić, Krstić 5, Birčević 4, Raduljica 21 (4sk), Katić 7, Štimac, Simonović 5, Mitrović 4, Jović 1.

Naša reprezentacija u vršačkoj dvorani "Milenijum" je smogla snage da u određenim periodima drugog poluvremena odigra dobru odbranu, a prevagu u neizvesnoj završnici su doneli centri, Miroslav Raduljica i Nenad Krstić, kao i dva promašena slobodna bacanja Taja Vebstera pri rezultatu 80:77, samo 18 sekundi pre kraja.

"Orlovi" su u 16. minutu gubili sa maksimalnih osam poena razlike (30:38), priključak su uhvatili najviše zahvaljujući trojkama Bogdana Bogdanovića, ali su do vođstva stigli tek vezanim koševima Stefana Birčevića u 26. minutu - 54:53.

Nije, međutim, bilo uslova da se napravi kontinuitet, jer je selektor Aleksandar Đorđević vraćao rekonvalescente Miloša Teodosića i Nenada Krstića, a nešto duže držao na klupi igrače koji bi doprineli boljoj odbrani, recimo Stefana Markovića, dok Nikola Kalinić, zajedno sa Vladimirom Štimcem, nije ni ulazio na parket.

Ekipe su se do kraja smenjivale u vođstvu, uglavnom do tri poena, da bi u 39. minutu Raduljica konačno doneo Srbiji "plus pet", nakon ofanzivnog skoka i koša uz dodatno slobodno bacanje (78:73).

Novozelanđani su u prvih 20 minuta šutirali trojke 6/14, najprecizniji među njima Kori Vebster - 4/6, ali su u nastavku "pali" na 4/14. Kod nas je Bogdanović šutirao 4/4, a onda dva puta promašio u poslednjoj deonici.

Miloš Teodosić pojavio se na terenu posle dvonedeljne pauze i odigrao skoro 20 minuta, a Krstić 11, mada je kapiten bio u sastavu za mečeve "Trofeja Beograda", a Teodosić ne. I jednom i drugom trebaće vremena da uđu u formu i uklope se sa ostatkom ekipe.

Da li će još osam dana i jedna utakmica - opet protiv Novog Zelanda - do početka FIBA Svetskog kupa biti dovoljni za to, ostaje da se vidi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC