• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svađa, poraz "orlova" i briga pred SP

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije na oproštaju od domaće publike izgubila u Pioniru od raspoloženih Novozelanđana - 96:102 (43:52).

 Svađa, poraz "orlova" i briga pred SP Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Na kraju pripremnog perioda, poraz od Novog Zelanda!

Da li je to najava lošeg nastupa na šampionatu sveta, ili nešto što će naterati kompletnu ekipu, na čelu sa selektorom Đorđevićem, na zbijanje redova i ekspresno "peglanje" nedostataka u preostalih pet dana do meča protiv Egipta?

Odgovor na to pitanje biće poznat koliko za 7-10 dana, ali Đorđević pre toga treba da odredi konačan sastav "orlova" za FIBA Svetski kup.

Jednu dilemu možda mu je otklonio Vladimir Micov, koga je - verovatno zbog komotnog izvršavanja zadataka u odbrani - odgurnuo i poslao u svlačionicu sredinom druge četvrtine.

Za razliku od duela sa Novozelanđanima u Vršcu, kada u protokolu nije bilo Štimca i Kalinića, ovog puta su "odmarali" Katić i Mitrović, a Štimac je požrtvovanom partijom, u generalno letargičnoj atmosferi, po svoj prilici izborio svoje mesto u avionu za Granadu, u sredu ujutru.

Pred oko 5.000 ljudi u Pioniru, Srbija - Novi Zeland 96:102 (29:22, 14:30, 25:19, 28:31).

Najvažniji, zapravo ključni statistički podatak je ukupan šut iz igre "tol bleksa" - 57 odsto, uključujući 11/20 za tri poena!

Ako je u prvom poluvremenu i bilo "spavanja" u odbrani, u nastavku je srpska reprezentacija značajno popravila odnos prema igri i terala protivničke igrače na teža rešenja.

Međutim, ovog popodneva jednostavno ništa nije vredelo.

"Orlovi" su krajem treće četvrtine koševima Nemanje Bjelice prišli na 64:67, potom trojkom Miloša Teodosića na 67:69, ali do kraja nisu uspeli ni da izjednače, iako su sve vreme bili za petama "neuništivom" Kirku Peniju (igrao još u legendarnom polufinalu SP 2002. Jugoslavija - Novi Zeland) i drugovima.

Situacije iz kojih su se Novozelanđani "vadili" u poslednjih nekoliko minuta zaslužuju da dugo budu reprizirane na sportskim televizijama. Štaviše, kada se činilo da im nema izlaza i da će izgubiti loptu, oni su na isteku napada imali igrača koji će ubaciti trojku!

Uradili su to Mika Vukona za 91:95 i Tej Vebster za 93:98, nakon čega je Teodosić pogodio samo jedno, a Peni oba slobodna bacanja i konačno rešio pitanje pobednika.

Novi Zeland je iskoristio SVAKI napad od 35. minuta i greške Vukone u koracima, pri rezultatu 76:79.

U Vršcu smo se provukli, u Beogradu nismo. Svaka čast srpskom treneru Nenadu Vučiniću na klupi Novozelanđana!

Kreativnost Teodosića i borbenost Štimca doneli su "orlovima" 10 poena prednosti u finišu prve četvrtine (29:19), ali su Novozelanđani krajem te naše serije počeli da hvataju zamah u šutu za tri poena.

Od devetog do 12. minuta ubacili su šest trojki iz šest pokušaja, postigli još nekoliko lakih koševa i preokrenuli rezultat u svoju korist.

Na drugoj strani su "zonom" i udvajanjima centara poremetili napad srpske selekcije, na šta su se nadovezali promašaji spolja.

Dok dlanom o dlan, Novi Zeland je vodio 37:46, neverovatnom serijom 8:27 nakon maksimalnog vođstva "orlova".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC