• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dočekala Amere, traži još "četvorku"

Autori mondo.rs Autori Agencije

Čarls Dženkins i Markus Vilijams pridružili su se saigračima na Zlatiboru. Tamo nekoliko dana jačaju konkurenciju i Vuk Radivojević, Đorđe Majstorović i Nikola Dragović. Trener Radonjić otkrio kakvog novajliju traži.

 Zvezda dočekala Amere, traži još "četvorku" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde počeli su poslednju fazu bazičnih priprema na Zlatiboru. U Beograd se vraćaju 29. avgusta, a do tada će na planini raditi u sastavu ojačanom i za Amerikance Čarlsa Dženkinsa i Markusa Vilijamsa, koji je u utorak prvi put trenirao sa novim timom.

"Osećam se dobro, saigrači su me odlično prihvatili i želim što pre da se uigram. Cilj u novoj sezoni je da ostvarimo što više pobeda. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Zvezde", izjavio je Vilijams.

U novoj sredini, bar u početnom periodu, najviše će mu od koristi biti Dženkins, koji ne krije da će mu nedostajati Demarkus Nelson.

"Nedostajaće mi Demarkus, ali takav je posao... On je neko koga nisam poznavao kada sam došao u Srbiju, ali sada se čujemo svaki dan, baš smo bliski. Postali smo veliki prijatelji, on sada nosi zeleni dres (Panatinaikosa), a ja crveno-beli", rekao je Amerikanac novinarima na Zlatiboru.

Prošle godine je stigao u Evropu kao novajlija. Smatra da će Vilijams imati mnogo kraći period adaptacije.

"Pomoći ću mu ako bude bilo potrebno, ali on ima mnogo evropskog iskustva i mislim da neće imati problema. Za sada mu nije bila potrebna pomoć, ali tu sam ako zatreba", dodao je Dženkins.

Osim njih, treninzima tima Dejana Radonjića na Zlatiboru priključen je i Vuk Radivojević, a na probi su Đorđe Majstorović (24, 208) i Nikola Dragović (26, 206 cm), koji bi mogli da budu rešenja na poziciji krilnog centra.

"Dragović trenira sa nama, ali je propustio današnji rad zbog problema sa leđima. Tu su Majstorović i Radivojević, koji nam puno pomaže. Pokusaćemo da dovedemo igrača koji može da igra na dve pozicije - tri i četiri. Verujem da ćemo reagovati najbolje što se može, ali još nismo blizu rešenja", objasnio je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Na poziciji krilnog centra u sledećoj sezoni računaće na Luku Mitrovića i Marka Tejića. Iako je bilo nagoveštaja da bi Ivan Radenović mogao da ostane u klubu, to sada više nije realna mogućnost.

Šef struke crveno-belih istakao je da je veoma zadovoljan urađenim poslom u prelaznom roku, pošto su stigli Vilijams, Dangubić, Kalinić i Cirbes.

"Već 10 dana radimo na Zlatiboru, u manjku smo sa igračima, pošto nekolicina ima reprezentativne obaveze. Ovde imamo odlične uslove za rad, a pridružili su nam se Dženkins i Vilijams. Oko 15. septembra bićemo kompletni, a sada je fokus na podizanju fizičke snage", istakao je.

Crvena zvezda odigraće prvi kontrolni meč u četvrtak, protiv rumunskog Asesofta. Za sada je sigurno jasno da na toj utakmici neće nastupiti novajlija Nemanja Dangubić, zbog lečenja povrede kolena.

"Koleno je dosta bolje, ali potrebno mi je još malo vremena. Verujem u tim i daćemo sve od sebe da imamo uspešnu sezonu", poručio je bivši igrač Mega Vizure, koji je pripreme počeo u kampu reprezentacije, u julu.

On se još jednom osvrnuo na svoj dolazak u klub i otkrio da su mu u donošenju odluke pomogli Miloš Teodosić i budući kapiten Luka Mitrović.

"Sam sam doneo odluku da dođem u Zvezdu, ali su mi u tome mnogo pomogli Teodosić i Mitrović. Drago mi je što će mi Luka biti kapiten, verujem da je to prava odluka", dodao je Dangubić, koji radi po posebnom programu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC