• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Još nisam fit, ali biću

Autor mondo.rs

"Imamo još četiri dana za pripremu i nadam se da ću biti u stanju da pomognem timu", rekao je i dalje "roviti" plejmejker pred odlazak reprezentacije na SP u Španiji, gde ga dobro znaju.

  Teodosić: Još nisam fit, ali biću Izvor: MN PRESS

Sve spremniji za velike napore posle povrede skočnog zgloba, Miloš Teodosić (27) motivisan dočekuje početak Svetskog prvenstva u Španiji.

U svojstvu vicekapitena i jednog od lidera "orlova", pridružio se selektoru Aleksandru Đorđeviću na poslednjoj konferenciji za novinare pred polazak na Pirineje. U hali "Pionir" konstatovao je da je zadovoljan urađenim na pripremama.

"Spremili smo se najbolje moguće. Ostavili smo dobar utisak na kontrolnim utakmicama i igrali smo borbeno, što je Sale pre svega i tražio od nas. Mislim da spremni idemo u Španiju", izjavio je Teodosić.

U Španiji je 2007. godine debitovao za seniorsku reprezentaciju, na Evropskom prvenstvu. Na prethodnom Mundobasketu, u Turskoj, ostavio je značajan trag i postigao legendarnu trojku za pobedu baš nad "Furijom", u četvrtfinalu. Potom je bio uvršten i u idealan tim turnira.

Sudbina će i ovog leta spojiti najboljeg srpskog plejmejkera i Španiju.

"Glavni cilj je da što bolje plasirani izađemo iz grupe, to sam rekao i na okupljanju. Za ostalo je još rano govoriti. Koliko znam, ako budemo treći izbeći ćemo Špance, ako oni budu prvi? Pa eto, neka to bude moja želja", rekao je i dodao:

"Naravno, idealno bi bilo da budemo prvi u grupi".

Reprezentacija Srbije takmičiće se od subote u Grupi A, protiv Francuske, Brazila, Egipta, Irana i domaćina.

Prošle godine, u Sloveniji, Teo zbog povrede nije bio u stanju da igra protiv Španaca. Ako sve bude kako bi i trebalo, ovog leta će im ponovo izaći na megdan, u poslednjem kolu prve faze, 4. septembra.

"Do Španije ima još utakmica. Još mnogo bitnih utakmica. Iskreno, nisam ni razmišljao o tom meču protiv njih. Ne bi nam bio prvi put da igramo pred punim tribinama".

Selektor Đorđević rekao je da je Teo bio fizički najspremniji igrač na početku i tokom priprema. Povreda skočnog zgloba ga je usporila, ali je optimista u vezi sa svojom spremom.

"Fizički nisam najspremniji. Posle povrede sam jedan ili dva dana trenirao sa 100 odsto snage. Imam još četiri dana i nadam se da ću biti dovoljno spreman da pomognem timu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC