• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ako ne veruješ, nećeš ni uspeti

Autor mondo.rs

Legendarni trener posetio je "orlove" i selektora Đorđevića i poželeo im sreću. "Dolazimo s prostora gde i nije tako loše da mislimo o nama sve najbolje, da budemo puni samopouzdanja", ocenio je.

 Pešić: Ako ne veruješ, nećeš ni uspeti Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Početak svakog velikog košarkaškog takmičenja evocira uspomene na poslednju titulu naše reprezentacije, osvojene u Indijanapolisu 2002. godine.

Pod vođstvom Svetislava Pešića, "plavi" su tog leta poslednji put podigli pobednički pehar svetskog prvenstva. Od tada smo neuspešno nastupili u Japanu i u Turskoj "dogurali" do polufinala, u kojem smo pokradeni, a potom pobeđeni u utakmici za bronzu.

Novi Mundobasket počinje u subotu, u Španiji, a popularni "Kari" je tokom priprema posetio naše reprezentativce i selektora Aleksandra Đorđevića.

"Posle razgovora sa Saletom i posete igračima, vrlo sam miran, tačno vidim da imamo inteligentnog trenera, mladog, koji je vezan svim nitima za ekipup i radi sa velikim entuzijazmom. Đorđević je imao ogromnih problema, jer su Teodosić i Krstić, dva naša najbolja igrača, bili povređeni. Došli su roviti u Španiju, ali naš selektor se nada da će kroz utakmice na početku šampionata da se vrate u formu. Oni su neophodni ovom timu", izjavio je Pešić u razgovoru za "Blic".

Možemo li do uspeha već u Španiji?

"Rezultat je uvek teško prognozirati, a nisam baš toliko neinteligentan da kažem iz topa - završićemo na pobedničkom postolju. Ekipa se dobro razvija, mi više nismo u situaciji da biramo, svaki igrač je važan. Borba za medalju? Zašto da ne, ako ne veruješ da imaš šansu, onda uspeh nećeš ni ostvariti. Cilj svakog našeg trenera i ekipe je odličje na velikom takmičenju", izjavio je Pešić za "Blic".

 Trofejni trener, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio i Mundobasket i Eurobasket, smatda da je ekipa dobro selektirana i pored povrede.

"Sale je uradio još jednu super stvar - izabrao je u stručnom štabu asistente koji su mu važni, potrebni, koji će mu pomoći", dodao je Kari.

Pešić je podvukao da ima poverenje u Đorđevića i da mu je na usluzi.

"Vrlo sam lojalan i spreman sto odsto da Saletovu svaku akciju podržim, pomognem i kažem svoj stav. Drago mi je što je seo na klupu reprezentacije, jer je to zaslužio, iako se slažem da nema iskustva. Međutim, imamo dokbru reprezentaciju, šteta što je bilo puno povreda".

Uspešni stručnjak smatra da je mentalitet velike košarkaške nacije dobra stvar za "orlove"-

"Dolazimo s prostora gde i nije tako loše da mislimo o nama sve najbolje, da budemo puni samopouzdanja. Moramo verovati i znati da ovaj tim može daleko, samo da ne tugujemo mnogo kada izgubimo i budemo euforični kada pobedimo", upozorava Pešić.

On smatra i da su pred Đorđevićem godine rada u reprezentaciji, a da je Svetsko prvenstvo u Španiji samo korak na tom putu.

"Sale nije preuzeo Srbiju kao honorarac, za jedno leto, već da napravi ekipu po ugledu na klupski sistem rada. Predn jim su godine vođenja Srbije, proces identifikacije, koji će trajati, stvaranje tima i atmosfere. Ima dosta mladih i neiskusnih igrača, nisu vodeći u svojim klubovima, ali je Sale sve gledao, analizirao i selektirao. A zna se šta je dugoročni cilj - plasman na Olimpijske igre 2016. Propustili smo dve Olimpijade i zato moramo na Evropskom prvenstvu 2015, koje je kvalifikaciono za Rio, da ostvarimo prolaz", podvukao je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC