• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ljut, neće sa Cibonom 23. marta

Partizan je ogorčen na čelnike NLB Lige, jer su zakazali meč sa Cibonom za 23. mart bez konsultacija sa upravom crno-belih.

 Partizan ljut, neće sa Cibonom 23. marta  Izvor: MONDO

U Partizanu su ogorčeni odlukom direktora košarkaške NLB Lige Josipa Bilića da odloženu utakmicu 22. kola između crno-belih i Cibone zakaže za 23. mart. Bilić nikoga nije pitao da li to Partizanu odgovara, jer beogradski klub nije odgovoran što se Zagrepčani u "Pioniru" nisu pojavili kada je trebalo.

Bilić tvrdi da se rukovodio "amo pravilnikom lige" i da nikakve veze nema to što je Hrvat. "Sve je urađeno po pravilniku, a ne po tome što sam Hrvat. Zna se zašto Cibona nije došla u Beograd", kaže čelnik NLB Lige.

Bilić je, međutim, smetnuo sa uma da Partizan 19. marta igra mnogo važniji meč (nego onaj sa Cibonom), protiv Panatinaikosa, a potom crno-beli 22. marta dočekuju Split. Prema projekciji Bilića, Partizan bi tako trebalo da odigra možda i najvažniji meč sezone 19. marta, pa da se onda malo odmore, pa onda da u dva dana odgraju dva meča sa hrvatskim klubovima.

Teško...Ne samo zato što crno-beli zaista neće imati vremena za odmor, nego i zato što to nije fer. Prema svim propozicijama, kad jedna ekipa ne dođe na megdan gubi tu utakmicu 20.0. To je Partizan i tražio. Većina drugih klubova smatra da će liga bitu regularna samo ako se do poslednjeg kola odigraju sve planirane utamice, a ne ako se jedna odigra posle kraja ligaškog dela.

Ako se i donekle može razumeti potez Cibone da ne dođe u Beograd, jer je tih dana kada je trebalo da bude odigrana utamica, u glavnom gradu Srbije bilo politički nestabilno, onda se nikako ne može razumeti potez čelnika NLB lige, jer donose odluke koju su aspolutno na štetu samo jedne strane. U ovom slučaju, Partizana.

"Odluka je doneta bez konsultacija sa Partizanom. Niko nije vodio računa o činjenici da 19. marta igramo sa Panatinaikosom meč Evrolige, pa zatim 22. duel protiv Splita u NLB ligi. Nelogično je da se samo dan posle toga igra utakmica sa Cibonom, a već 25. marta počinje plej-of NLB lige. Ne znam šta se to promenilo u Beogradu, u odnosu na pre dve nedelje kada je hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova naložilo Ciboni da ne doputuje u naš grad. Od ove lige se pravi smejurija i to vrlo dobro znaju oni koji je vode, jer ne smeju da meč registruju jedinim logičnim, službenim rezultatom 20:0 za Partizan. Samom činjenicom da je pre dve nedelje politika direktno umešala prste u sport, jasno se vidi koliko je liga regularna"
, izjavio je potpredsednik crno-belih Đorđe Čolović, prenose "Večernje novosti".

Trener Duško Vujošević bio je još kraći: "Ako želi da normalno funkcioniše, NLB liga mora da obezbedi regularnost. Partizan se trudi da pošteno nastupa, a termin koji je ponuđen, praktično je iznuđen. Zato bi oni koji vode ligu trebalo što pre da preispitaju svoju odluku, kako bi se našao novi termin".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC