• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Omaž Balkancima!

Autor mondo.rs

Mladi šuter, u sjajnom raspoloženju posle plasmana u polufinale, parafrazirao i dojučerašnjeg učitelja i aktuelnog selektora...

 Bogdanović: Omaž Balkancima! Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović šutira, promašuje, ali ne odustaje. I onda, Bogdan Bogdanović pogađa! Kakav mentalitet ima taj 22-godišnjak, to se zaista retko viđa.

"Penjemo se na Everest", aludirao je prvo na izjavu selektora Đorđevića, datu tokom priprema, da bi osvajanje medalje za našu reprezentaciju bilo ravno usponu na najviši vrh sveta.

"Ostalo nam je još koliko, hiljadu metara?"

Možda je realnija procena, dve hiljade.

"Uigravali smo se za ovo od početka, imali mentalni kvalitet, ostali smo tim i kada smo gubili po 15-20 razlike na poluvremenu", ispričao je Bogdanović i prisetio se debija u nacionalnom timu.

"Prošle godine (na Eurobasketu u Sloveniji) sam osećao da smo došli maksimalno spremni na početak turnira, pa nam se posle dogodio nenadani pad. Mislim da je sada malo drugačije, da smo u Španiju doputovali mirnije glave, sa razmišljanjem da će na kraju sve da nam se vrati, samo ako budemo igrali svoju igru".

"Svi smo bili na istom zadatku, čekali smo jedni druge da proradimo i eto, dočekali".

Nakon što je zablistao iskoristivši jednu od poznatijih izjava Saše Đorđevića, Bogdanović se u čitavoj gunguli posle okršaja sa Barbosom, Uertasom i drugim velikim brazilskim igračima, setio i doskorašnjeg trenera u Partizanu.

Pamtite li kada je Duško Vujošević nakon plasmana u Top 16 Evrolige razljutio navijače Crvene zvezde, a zatim objašnjavao da je pogrešno shvaćen?

"Ovo polufinale je omaž Balkancima!", rekao je Bogdan sa širokim osmehom.

Slovenija je u četvrtfinalu izgubila od SAD sa 43 poena razlike, dok su Hrvati još u osmini finala ispali od Francuske.

Upravo Francuzi su mogući rivali "orlova" u polufinalu, ali za to moraju da iznenade domaćine, Špance. U trenutku pisanja ovog teksta, prvaci Evrope su se odlično držali, vodili su na poluvremenu 35:28...

"Navijam za Francuze, zbog mog prijatelja Žofrija, a i zato što bi nam bilo lakše da igramo protiv njih. Ali, otom-potom".



Bogdanović je iskazao fer-plej, konstatacijom da razlika kojom smo pobedili Brazil (84:56) nije realan pokazatelj kvaliteta dve ekipe, iako nema dileme dasmo zaslužili tako ubedljiv trijumf.

"Desilo se. Može svakome da se desi. Oni su malo starija ekipa i pali su u drugom poluvremenu, nisu mogli da isprate naš ritam".

Do medalje je ostao još jedan korak, možemo da ga pređemo u petak ili subotu. Euforija zato mora da prođe do četvrtka ujutru, kao što je prošla posle Grčke.

"Da pređemo taj jedan korak, pa ćemo da skačemo. Naravno i ovo je već veliki uspeh za nas, čestitam saigračima", završio je budući bek Fenerbahčea, a svi veruju i nekog NBA tima.

Takođe i nosilac igre srpske reprezentacije za narednih 10 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC