• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Lepo nam je u Madridu!

Autor mondo.rs

Najbolji pojedinac u sjajnom timu "orlova" obećava da će igrači dati sve od sebe za još jednu pobedu i medalju na Mundobasketu.

 Teodosić: Lepo nam je u Madridu! Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić sa 16 i Nemanja Bjelica sa osam poena u prvom poluvremenu, bili su najzaslužniji za "plus pet", sa koliko se otišlo u svlačionicu.

Ne samo kao najefikasniji, nego i kao igrači koji su "izmislili" koševe za 35:32, nakon serije Brazilaca od 0:9, za preokret na 29:32, kada smo svi definitivno pomislili da će to biti daleko teža i neizvesnija utakmica od one protiv Grka.

Međutim, "orlovi" su razuverili i svoj narod i čitav svet koji je gledao prenos! Na pozitivan, nestvaran način!

Treću četvrtinu dobili su rezultatom 29:12 (skoro kao u Granadi, gde je bilo 32:12), a Teodosić sa 23 poena i četiri asistencije zaključio svoj učinak za ovo veče na 10 minuta pre kraja.

Realno i treba da sačuva "municiju" za petak! Ostatak ekipe rutinski je priveo meč kraju - 84:56.

"Sjajna utakmica. Mislim da smo donekle iznenadili sami sebe. Presrećan sam i ponosan na sve momke, na tim kakav smo postali i igru koju smo pružili. Dva jaka rivala smo deklasirali borbenošću i karakterom, koji pokazujemo i na terenu i van njega", rekao je Teodosić.

BRAZILCI IZGUBILI RITAM

Srbija se u trećoj četvrtini gotovo neprimetno odvojila sa devet na 16 poena razlike, serijom od 21:2 između 18. i 24. minuta. I tu nismo stali...

"Mislim da je Brazilce zahvatila nervoza kada smo otišli na 'plus devet'. Dobili su jednu, pa drugu tehničku i ne bi bilo korektno da kažem da su se tu predali, ali su izgubili ritam, a mi to iskoristili na najbolji mogući način", smatra Miloš Teodosić.

On, Krstić, Bjelica i Marković čine "preživeli" kvartet sa prethodnog Mundobasketa u Turskoj, kada smo sudijskom greškom, pa sopstvenim psihološkim padom, ostali bez zaslužene medalje.

Svi uoči poslednjeg četvrtfinalnog meča očekuju polufinale protiv Španaca, što bi u petak donelo reprizu četvrtfinala iz 2010, koje je Teo odlučio čuvenom trojkom preko ruku Horhea Garbahose.

"Još se na ovom prvenstvu nije desilo neko veliko iznenađenje, pa ne bih isključio ni mogućnost da Francuska pobedi. U Turskoj smo imali nesrećan poraz u polufinalu i ovo je dobra prilika da to vratimo. Imamo dve utakmice da bar jednom pobedom uzmemo medalju i sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo cilj".

Ne treba nijednog trenutka izgubiti iz vida šta je bio cilj i kakva su bila očekivanja pre polaska u Španiju...

"Jeste, niko nije očekivao da napravimo ozbiljan rezultat, što ovo polufinale svakako jeste. Nama je lepo u Madridu, u svakom slučaju".

Strepeli smo od ispadanja sa Mundobasketa u nedelju uveče i povratka reprezentacije kući u ponedeljak. Samo još jedna pobeda i zaista će se vratiti u ponedeljak, ali ovaj sledeći, sa medaljama oko vrata!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC