• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Zbogom Pau, zbogom Huan, zaslužili ste bolje

Autor mondo.rs

Kako će ostali pogledati Gasola i Navara u oči? Ne znamo. Ali, oni i pored debakla odlaze u istoriju kao najveći tandem španske košarke svih vremena i treba ih ispratiti kako dolikuje... O ostalima? Drugi put...

 FOTO: Zbogom Pau, zbogom Huan, zaslužili ste bolje Izvor: MN PRESS

Zlato sa Svetskog prvenstva u Japanu 2006. godine, dva zlata sa evropskih prvenstava u Poljskoj 2009. i Litvaniji 2011. godine, bronza sa Olimpijskih igara u Engleskoj 2012. godine i bronza sa Evropskog prvenstva u Sloveniji 2013. godine.

Nije malo. Nimalo!

Ali, ako pitate njih, moglo je više...

Ova generacija španskih košarkaša, predvođena pre svih Pau Gasolom i Huanom Karlosom Navarom, mada i neizostavnim Felipeom Rejesom, odlazi sa velike scene pognute glave, posle - može se reći - debakla pred svojim navijačima, jer...



Sve je bilo spremno za finale Španija - SAD, ali dogodilo se da je "furija" eliminisana u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine u svojoj zemlji. Taj pritisak, kao kada su 2007. organizovali EP i izgubili od Rusa, takođe u Madridu, Španci ni ovog puta nisu mogli da podnesu, a sve su vešto iskoristili Francuzi, koji su ih treći put zaustavili na putu ka finalu:



2005. godine u našoj zemlji na Evropskom prvenstvu, prošle sezone na EP u Sloveniji i sada, na Mundobasketu u Španiji.



Gasol i Navaro, bez obzira na ovaj tužan kraj bez spektakla sa "Timom snova", ostaće upamćeni kao najveći tandem španske reprezentativne košarke, koji je - kako smo to već naveli, doneo ovoj zemlji pet medalja sa najvećih turnira širom sveta.



Ironično, jedini dvocireni u porazu od Francuza u Madridu bili su baš - Gasol i Navaro, momci rođeni 1980. godine u Barseloni.

Njihovo godište je i Rejes, koji bi takođe trebalo da se povuče posle poraza od Francuza, a blizu im je i Hoze Kalderon (1981).

Izvor: MN PRESS



Ostali? Znatno su mlađi, ali i znatno plašljiviji, bez karektera šampiona, što su uostalom pokazali i u četvrtfinalu sa drastično oslabljenim Francuzima. Gledaćemo ih još, ali ih se plašiti više niko nikada neće...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC