• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Gde da pomenem polufinale...

Autor mondo.rs

Krilni igrač "orlova" ističe da ime narednog protivnika na Svetskom prvenstvu nije bitno, sve dok Srbija igra odbranu kao protiv Brazila.

 Kalinić: Gde da pomenem polufinale... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Uporno je Aleksandar Đorđević govorio o pristupu igri u odbrani kao znaku prepoznavanja ove reprezentacije Srbije, ali ga mnogi nisu shvatali ozbiljno.

Da, sada u igri funkcioniše i napad, pogađaju se trojke, pljušte zakucavanja posle kontri ili maštovitih kombinacija, ali u pobedi nad Brazilom od čak 84:56 definitivno je postalo jasno da Srbija jeste dobra odbrambena ekipa, puna fizički spremnih igrača, kojima se dešavaju propusti, ali koji se uvek trude da deluju u okviru postavljenog plana i ne dozvole protivniku da ih lako nadmudri i nadigra.

Stefan Marković je početkom treće četvrtine, pri rezultatu 43:34, za samo sedam sekundi imao tri uspešne akcije u odbrani!

Omeo je Uertasa i izbio mu loptu u aut, pa je prilikom preuzimanja Tijaga Splitera sprečio brazilskog centra da primi pas i konačno stigao da izađe Barbosi na šut za tri poena, koji nije završio ni blizu cilja.

Frustrirani brazilski bek potom je protestovao kod sudija i dobio tehničku grešku.

Ništa manje vredna nije blokada koju je Nikola Kalinić (imali smo ih ukupno pet) udario Markinjošu Vijeri, kod vođstva od 31 poena, svega dva minuta pre kraja.

Kalinić je mogao da pusti rivala da zakuca, ništa se bitno ne bi promenilo u pogledu konačnog ishoda, ali želeo je da ga zaustavi kao da je rezultat nerešen! I uspeo.

Šta više reći o mentalitetu "orlova"?

.
Izvor: YouTube
"Mislim da je ovo veliki uspeh, ali nastavljamo da igramo. Ime protivnika u polufinalu nam nije bitno - igraćemo našu igru, jaku odbranu kao u četvrtfinalu, gde smo na kraju primili manje od 60 poena", rekao je Kalinić u momentu kada se još nije znalo ko će nam biti naredni rival.

"Tokom celih priprema smo nastojali da odbrana bude nešto što nas krasi i mislim da smo u tome uspeli".

Novi košarkaš Crvene zvezde Telekom smatra da je prvi korak ka pobedi napravljen tako što se ekipa prilagodila jakoj i čvrstoj igri Brazilaca iz utakmice u grupi, kada smo na poluvremenu bili na 16 poena zaostatka.

"Posle dobrog prvog poluvremena, u drugom smo se dogovorili da još 'dodamo gas' i da ne stanemo. Pomogla nam je i njihova nervoza, sa tim tehničkim greškama, posle čega smo ušli u sjajan ritam..."

Kalinić je prošle godine bio u timu koji je zauzeo sedmo mesto na Eurobasketu i kao poslednji stekao pravo nastupa na FIBA Svetskom kupu u Španiji. Sada je zajedno sa drugovima na korak od medalje.

"Pre prvenstva sam mislio da možemo da dođemo do eliminacione runde, da prođemo grupu. U polufinale sam možda verovao i nadao mu se, ali nije mi palo na pamet da javno kažem tako nešto".

Tako je i bolje, da dela govore umesto reči!

U petak od 22 časa protiv Francuske, Đorđević i njegovi puleni mogu da ispišu blistavu stranicu u analima srpske košarke. Želja za revanšom i dokazivanjem sigurno je ogromna...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC