• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Lepo je, može još lepše

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" prepušta Francuskoj ulogu favorita u polufinalu Mundobasketa (petak, 22.00). "Ali, ne bih ni razmišljao u tom pravcu", dodaje, uz priznanje da se lepo oseća, kao i ceo tim.

 Đorđević: Lepo je, može još lepše Izvor: MN PRESS

Biranim rečima piše se poslednjih dana o košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Plasmanom u četvrtfinale, pa u polufinale Svetskog prvenstva probudila je veru navijača u uspeh i rasplamsala i njihove i svoje snove.

Jutro posle senzacionalne igre i ubedljive pobede nad Brazilom, selektor Aleksandar Đorđević sabirao je utiske u razgovoru sa srpskim novinarima. Iako je još na prošlogodišnjoj promociji poručio da ima veliku želju da pobedi Španiju na Mundobasketu, ta prilika mu se u završnici neće pružiti. Za to bi trebalo da "zahvali" Francuzima.

"Bolja ekipa je prošla. Ekipa", počeo je selektor analizu uzbudljive utakmice u Barseloni i eliminaciju domaćina.

"Nema šta, teren ne laže. Po mom mišljenju je Španija bila najozbiljniji kandidat za zlato, ali očigledno nešto nije štimalo i nisu uspeli snagom grupe i zajedništvom da dođu do željenog rezultata".

Reprezentaciju Francuske, narednog rivala svog tima, nazvao je "odličnom ekipom, koja je još jednom potvrdila svoj kvalitet.

"Španci su izgubili od odlične Francuske, koja igra konstantno, šampion je Evrope i za nas je sledeća utakmica velika stvar i veliki izazov. Ova pobeda je potvrda njihovog kvaliteta, da i bez igrača kao što je Toni Parker mogu da naprave uspeh. Probaćemo da ih savladamo, kao što smo probali i sve druge", podsetio je Đorđević i na duel sa Grčkom u osmini finala.

Ko će rasterećeniji istrčati na polufinalni okršaj? "Orlovi" ili "petlovi"?

"Ipak su oni ti koji imaju ulogu favorita, baš zbog te evropske titule. Ali, ne bih ni razmisljao u tom pravcu. Imamo nepuna dva dana da se spremimo i koncentrišemo za tu utakmicu. Mislim da momci žele da pruže još jednu dobru partiju. Verujemo u sebe, bavimo se sobom, ali razmišljamo i čime Francuska može da nas pobedi".

Izvor: MONDO/ Ivan Bogunovic U eliminacionim utakmicama, reprezentacija Srbije postigla je 90, pa 84 poena. Francuzi su primili 52 i 64. Jasno je da im je odbrana najjači adut.  U kom pravcu može da ode polufinale?

"Atletski su izuzetno spremni, ne mnogo drugačiji od Brazilaca. Tim aspektom su protiv nas u Granadi za 3-4 minuta uspeli da anuliraju značajnu prednost. Dijao im je plejmejker na poziciji 4, apsolutni lider, ne samo u njihovom timu, nego i na celom šampionatu... Na nama je da svemu tome pariramo i nađemo rešenja".

Da li su srpski košarkaši mentalno spremni za tu utakmicu?

"Osećaj je već lep, ali može da bude još lepsi. Svi mi koji se takmičimo godinama, shvatamo sta znače velike utakmice. One označavaju velike igrace, mislim da sam time sve rekao" i više nego jasan bio je Đorđević.

Reprezentativci Srbije imali su slobodno posle pobede nad Brazilom do 01.00 čas. U četvrtak im je dozvoljeno da malo duže spavaju, a na ručak će u 14.00. Treniraće od 19.00 do 20.30 časova.

"Radićemo samo na oporavku. Možda igračima damo prve informacije o protivniku, mada ne verujem, jer smo već igrali protiv njih i poznajemo se", podvukao je selektor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC